Škriniar mohol v lete odísť, teraz patrí k stabilným pilierom Interu Miláno

NETKY.SK • 26 Február 2021, 18:17 • 2 min
Škriniar mohol v lete odísť, teraz patrí k stabilným pilierom Interu Miláno

MILÁNO - Futbalisti Interu Miláno sa po nedávnom hladkom triumfe nad hráčmi mestského rivala AC (3:0) pevnejšie usadili na čele talianskej Serie A. Inter má pred AC náskok štyroch a pred obhajcom Juventusom Turín dokonca ôsmich bodov.

slovakia

left justify in out

A jedným zo symbolov prerodu mužstva s veľkými ambíciami na rázneho uchádza o majstrovský titul je slovenský obranca Milan Škriniar. Tvrdí to talianska televízia Sky Sport Italia.

 

 

Pod taktovkou Conteho 
Inter strelil 57 gólov a má najlepší útok v súťaži. Presvedčiť sa o tom mohli aj hráči Lazia Rím a AC Miláno, ktorí dostali po tri góly. Výrazné zlepšenie však nastalo aj v obrannej hre tímu. Len jeden inkasovaný gól v posledných šiestich zápasoch Serie A je aj zásluha Milana Škriniara. Výrazne zvýšil svoju výkonnosť a stal sa nedotknuteľnou súčasťou obranného múru Antonia Conteho.

 

Tento tréner postupoval podobne aj počas pôsobenia v londýnskej Chelsea a v sezóne 2016-2017 priviedol "The Blues" k ligovému titulu. Niečo podobné sa od neho očaáva teraz aj v Interi.

 

img

 

Na systém si už zvykol 

Po obnovení futbalu v závere minulej sezóny Škriniar nastúpil v základnej zostave len v siedmich z osemnástich zápasov Milánčanov vo všetkých súťažiach. Potom si však zvykol na Conteho trojčlenný systém v obrane a prišla pozitívna zmena. V tejto sezóne bol v základe v 25 z 33 zápasov v tíme Nerazzurri, uvádzalo sa v Sky Sport Sempre Inter.

 


Podľa rovnakého zdroja Škriniar strieľa góly, poctivo bráni aj blokuje pokusy súperových hráčov a je v tom opäť brilantný ako kedysi. "V Škriniarovi sa zrkadlí rastúce sebavedomie hráčov Interu, ktoré ich vynieslo až na čelo tabuľky a do reálneho boja o titul," napísali Taliani o 26-ročnom rodákovi zo Žiaru nad Hronom.

 

Sociálne siete 
Instagramový účet Serie A podporil chválospevy o Škriniarovi videom jeho skvelého zákroku z nedávneho súboja proti Laziu Rím (3:1). Úradujúci slovenský futbalista roka na ňom excelentne zastavil prenikajúceho ofenzívneho hráča súpera Joaquína Correu.

 

 

"Škriniar doslova ukradol loptu Correovi, ktorý sa rútil na bránku. Škriniar predviedol magnetický efekt nohou. Je späť vo svojej najlepšej forme," skonštatovali na instagrame najvyššej talianskej futbalovej súťaže.

 

Klub je v karanténe 
Inter Miláno má okrem príjemných starostí v boji o domáci titul aj problémy. Až päť členov funkcionárskeho zázemia sa v uplynulých dňoch nakazilo koronavírusom a mužstvo sa ocitlo v karanténe. Ide o klubových riaditeľov Alessandra Antonelloho, Giuseppeho Marottu, športového riaditeľa Poera Ausilia a klubového právnika Angela Capelliniho. Piatym nakazeným je nemenovaný člen realizačného tímu.

 

"Všetci tréneri aj hráči sa v najbližších dňoch podrobia pravidlám vyplývajúcim zo zdravotných protokolov súťaže," uvádza sa v stanovisku Interu Miláno na jeho webe.

 

img

 

Prekonal COVID-19

Najbližšiu nedeľu sa Inter Miláno má predstaviť v 24. kole Serie A doma proti FC Janov. O osude tohto zápasu sa zatiaľ nerozhodlo. V hre je aj odklad na neskorší termín. Až deväť hráčov Interu Miláno už prekonalo ochorenie COVID-19 v predchádzajúcich mesiacoch a týždňoch. Jedným z nich je práve Milan Škriniar, ktorý zostal pozitívny ešte v októbri minulého roku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona