Fico prirovnal Jankovskú k politickému väzňovi, Lipšic a Krajniak sú podľa neho Pat a Mat a podal na nich trestné oznámenie

NETKY.SK • 3 Február 2021, 09:23 • 2 min
Fico prirovnal Jankovskú k politickému väzňovi, Lipšic a Krajniak sú podľa neho Pat a Mat a podal na nich trestné oznámenie

Robert Fico obhajuje Jankovskú. Vraj to nie je politická agenda. Okrem toho, podal trestné oznámenie na Lipšica.

slovakia

left justify in out

Robert Fico sa snaží hájiť Moniku Jankovskú, v jeho očiach by ste našli asi aj slzy. Tvrdí, že to nie je agenda, je to teda naozaj súcit? „Je však stále nevinná, je to žena a matka, takto sa na ňu musíme pozerať a takto sa na ňu musí pozerať polícia aj prokuratúra,“ vyjadril sa vo videu venovanému obrane Jankovskej. Jeden nemenovaný politik sa vyjadril na tlačovej besede, že pokusy o samovraždu sa vo väzniciach stávajú častejšie než by sme chceli.

 

Prečo teda nie sú takto medializované i prípady, kedy sa vo väzení pokúsia o samovraždu otcovia maloletých detí, ktorí sedia vo väzbe za nejaké menej podstatné obvinenie? „Nie preto, že by sa obávala možných následkov konania, z ktorého je obvinená ale preto, ako sa k nej správajú a nemôže bojovať za svoju vlastnú pravdu,“ odôvodňuje Fico Jankovskej konanie.

 

img

 

Jankovská má rovnaké práva ako väčšina obvinených, medzi ktorých tiež patrí nanešťastie dosť matiek a žien, o ktoré sa neprejavuje až tak veľký záujem, keď „nemôžu bojovať za svoju vlastnú pravdu“. Možno to bude tým, že v právnom štáte je dôležitejšia pravda objektívna a potvrdená dôkazným materiálom a vyšetrovanímObviňuje Matoviča, že urobil z väzby „mučiaci nástroj“. „Matovič a spol. urobili z väzby mučiaci nástroj. Buď sa poddáte a začnete udávať, alebo zhnite vo väzbe a kľudne sa aj obeste,“ komentuje situáciu Fico. Nazýva svojich kolegov „barbarmi“ a  Moniku Tódovú „posadnutou“.

 

img

 

A keďže sa snaží bojovať za spravodlivosť, podáva podnet na generálnu prokuratúru. A to konkrétne na Lipšica a Krajniaka. Krajniak mal svojmu kamarátovi pomôcť získať previerku, pretože poslanci zabudli v rámci novely zákona zakomponovať do legislatívy, aby mohol ako kandidát požiadať o preverenie Národným bezpečnostným úradom aj advokát Lipšic. Podla neho vládna väčšina zabezpečila aby mohol kandidovať i neprokurátor. Vraj išlo o zákon šitý na mieru Lipšicovi. Nazýva ho inkvizítorom.

 

Vo svojom videu ich nazval Patom a Matom. Podľa neho by Lipšica a Krajniaka mali obviniť zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Údajne im obom hrozia veľmi vysoké tresty, pretože ide o trestný čin počas núdzového stavu. Vyjadril sa tiež, že Fico počíta i s obvinením voči jeho osobe za krivé obvine nie a ohováranie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies