Donald Trump sa nezúčastní zasadnutia Svetového ekonomického fóra: Toto je dôvod

NETKY.SK • 11 Január 2019, 08:49 • 2 min
Donald Trump sa nezúčastní zasadnutia Svetového ekonomického fóra: Toto je dôvod

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov Donald Trump zrušil účasť na zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) vo švajčiarskom Davose.

slovakia

left justify in out

Rozhodol sa tak na základe čiastočného zastavenia financovania federálnych inštitúcií - shutdownu - ktorý trvá od 22. decembra.

 

img

 

Politik mal odcestovať 21. januára. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter však informoval, že cestu zrušil pre nevôľu demokratov dohodnúť sa na výstavbe múra na hranici s Mexikom. "Ruším moju veľmi dôležitú cestu do švajčiarskeho Davosu na zasadnutie Svetového ekonomického fóra, a to pre neústupnosť demokratov v otázke bezpečnosti hraníc a pre dôležitú ochranu nášho národa. WEF posielam moje najvrelejšie pozdravy a ospravedlňujem sa," napísal šéf Bieleho domu, ktorý necelých päť hodín pred týmto príspevkom vyhlásil, že na zasadnutie pôjde.

Delegáciu USA bude viesť minister financií Steven Mnuchin a ďalší zástupcovia Bieleho domu. Medzi nimi by podľa pôvodných plánov mali byť aj minister zahraničia Mike Pompeo, minister obchodu Wilbur Ross, ministerka dopravy Elaine Chao, splnomocnenec USA pre obchod Robert Lighthizer, ministerka vnútornej bezpečnosti Kirstjen Nielsen a takisto prezidentova dcéra Ivanka s manželom Jaredom Kushnerom.

 

img

Steven Mnuchin



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona