Na humanitárnu pomoc pre Turecko a Sýriu sa vyzbierali tisícky eur

NETKY.SK • 26 Február 2023, 09:00 • 2 min
Na humanitárnu pomoc pre Turecko a Sýriu sa vyzbierali tisícky eur

BRATISLAVA - Prírodná katastrofa v Turecku a v Sýrii, pri ktorej zahynulo viac ako 40-tisíc ľudí, spôsobila aj obrovské škody a zdevastovala časti oboch krajín. VÚB banka sa prostredníctvom svojej nadácie okamžite rozhodla pre finančný dar 15-tisíc eur pre humanitárnu organizáciu Magna, ktorá svoju pomoc poskytuje priamo na mieste.

slovakia

left justify in out

Ďalšie formy pomoci, ako je zbierka, iniciovala banková skupina Intesa Sanpaolo, ktorej súčasťou je aj VÚB. Do zbierky sa zapojila aj verejnosť, zamestnanci a klienti VÚB banky a to prostredníctvom bankomatov, kde sa dá prispieť finančnou čiastkou vo výške 2, 5, 10 a 15 eur a pomôcť sa dá aj online cez webovú stránku banky, internet banking alebo aplikáciu VÚB Mobil banking. Vyzbierané finančné prostriedky sú určené na humanitárnu pomoc, predovšetkým na stany, prikrývky, potraviny, lieky a zdravotnícky materiál pre nemocnice, ktoré Magna dodáva priamo do najviac postihnutých oblastí Turecka – Hatay, Kahramanmaras, Elbistan a sever Sýrie. Tímy Magna sú v úzkom kontakte s úradmi v severozápadnej Sýrii a južnom Turecku, aby poskytli podporu a starostlivosť podľa potrieb ľudí postihnutých zemetrasením. Viac o pomoci Turecku a Sýrii nájdete na Podajme pomocnú ruku obyvateľom Sýrie a Turecka (vub.sk). Viac o organizácii Magna nájdete na Domov - Magna (https://www.magna.org/). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona