Vojakov povolali na pomoc záchranárom po záplavách na severe Anglicka

NETKY.SK • 7 December 2015, 08:39 • 2 min
Vojakov povolali na pomoc záchranárom po záplavách na severe Anglicka

LONDÝN - Britských vojakov dnes povolali na pomoc so stavaním hrádzí z vriec s pieskom a evakuáciou ľudí z ich domovov po tom, ako búrlivé počasie spôsobilo najmä na severe Anglicka veľké záplavy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Víchrica Desmond sa s prívalovými dažďami a silným vetrom tento víkend prehnala severozápadným Anglickom a južným Škótskom. Úrady v grófstve Cumbria uviedli, že množstvo zrážok len za piatok a sobotu zrejme prekročilo celomesačný priemer.

 

Pod vodou sa ocitlo cumbrijské mesto Carlisle a stovky domov. Mnohé rieky vystúpili z brehov a na niektorých uliciach ostali autá úplne zaplavené. Záchranné tímy pomáhali člnmi prevážať ľudí, ktorí museli opustiť domovy.

 

Bez elektriny ostalo okolo 60.000 domov v regióne, obnovenie dodávky pre niektoré môže podľa informácií televízie BBC potrvať až niekoľko dní.

 

 

V meste Kendal záchranári pátrali po staršom mužovi, ktorý podľa hlásení spadol do rozvodnenej rieky. V Londýne podľa polície zahynul 90-ročný muž po tom, ako ho zjavne náraz vetra strhol z chodníka na bočnú časť okoloidúceho autobusu.

 

Úrady očakávajú naďalej záplavy i narušenia dopravy, keďže meteorológovia varujú pred ďalšími výdatnými dažďami v Škótsku, v severozápadnom Anglicku i Walese počas pondelka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies