Podľa obvineného v kauze Technopol je Tóthova výpoveď nelogická

NETKY.SK • 16 Január 2020, 06:35 • 2 min
Podľa obvineného v kauze Technopol je Tóthova výpoveď nelogická

PEZINOK - Jozef D., ktorý je obvinený v kauze Technopol Servis, pred senátom Špecializovaného trestného súdu odmietol, že by na pokyn Mariana K. zháňal biely mercedes ako úplatok pre prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu.

slovakia

left justify in out

Úplatok? 

Týmto tvrdením tak poprel výpoveď exsiskára Petra Tótha vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. Hlavné pojednávanie bolo prerušené do pondelka (20. 1.). Tóth, naopak, tvrdí, že si to Jozef D. myslel. Mal mu povedať, že ho prekvapilo, keď na tomto aute stretol obžalovanú Alenu Zs. Jozef D. tieto tvrdenia odmieta s tým, že auto zháňal pre produkciu relácie Na pranieri, v ktorej Marian K. kritizoval novinárov.

 

img

 

Spojitosť s Alenou Zs.

Auto malo byť podľa Tótha v skutočnosti pre Alenu Zs. ako darček pre jeho krstnú dcéru. Vyplývať to má aj z tzv. motákov, ktoré mu mal Marian K. posielať z väzby. Biely Mercedes našli policajti u Aleny Zs. počas jej zadržania v Komárne.

 

img

 

Pochybnosti

Splnomocnenec poškodenej Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica považuje výpoveď Jozefa D. za zmätočnú a nelogickú. Myslí si, že mercedes mohol byť odmenou za organizovanie trestnej činnosti pre inú osobu.

 

Technopol

Jozef D. je obvinený v kauze Technopol Servis. Jeho obhajcom je Michal Mandzák, advokát Mariana K. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. O Technopole odmietol hovoriť viac, vzhľadom na to, že je to kauza v štádiu vyšetrovania. Kauzu Technopol odhalil práve Ján Kuciak.

 

img

 

Obvinení

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. Tóth bol v procese najprv utajeným svedkom. Neskôr sa však odtajnil a svedčil proti Marianovi K. aj v kauze falšovania televíznych zmeniek.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies