Vodiči pozor: V sobotu sa uskutoční ďalšia kontrolná akcia na cestách

NETKY.SK • 8 August 2014, 09:41 • 2 min
Vodiči pozor: V sobotu sa uskutoční ďalšia kontrolná akcia na cestách

BRATISLAVA - V sobotu (9.8.) sa uskutoční na slovenských cestách ďalšia policajná preventívno-kontrolná akcia. Zameraná bude najmä na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

slovakia

left justify in out

"Policajné hliadky sa však sústredia aj na rýchlosť, spôsob jazdy a všeobecne na dodržiavanie povinností vodiča," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová.

 

Kontroly neminú ani chodcov a cyklistov. Baloghová dokumentuje potrebu takýchto kontrol aj poukázaním na aktuálny tragický prípad z okresu Ružomberok, pri ktorom v noci nadnes prišiel o život 53-ročný chodec, ktorý išiel po diaľnici.

 

Polícia podľa slov Baloghovej v najbližšom období nepoľaví v dohľade a počas letnej turistickej sezóny vykoná v porovnaní s minulým rokom viac dopravno-bezpečnostných akcií. "Už počas predchádzajúcich týždňov vyšlo do ulíc a na cesty oveľa viac policajtov a polícia zmenila aj taktiku hliadkovej služby," pripomenula Baloghová. Dodala, že na cestách pribudli okrem dopravných aj poriadkoví, železniční i hraniční policajti. Opatrenia už podľa polície priniesli pozitívne výsledky. "Nehodovosť a následky na životoch a zdraví klesajú. Za mesiac júl 2014 polícia zaznamenala pokles dopravných nehôd o 79, pokles usmrtených osôb o 11, pokles ťažko a ľahko zranených o 54 osôb," uviedla Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies