Vodiči pozor! Na celom Slovensku hrozí poľadovica

NETKY.SK • 25 December 2016, 10:23 • 2 min
Vodiči pozor! Na celom Slovensku hrozí poľadovica

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch ciest je prevažne vlhký, miestami mokrý, na webstránke http://www.zjazdnost.sk/ o tom informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Na R3 v okolí Hornej Štubne je vrstva kašovitého snehu do jedného centimetra.


Cesty I., II., a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach Slovenska je na cestách vrstva čerstvého, kašovitého, miestami utlačeného snehu do troch cm. Na ceste II/526 v úseku na hranici okresov Detva a Poltár - Kokava nad Rimavicou sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený sneh do 1 cm. Poľadovica je na ceste I/75 v úseku Beluja (medzi okresmi Levice a Veľký Krtíš) - Veľký Krtíš (II/527), II/527 v úseku Veľký Krtíš (I/75) - Dačov Lom (okresy V. Krtíš - Krupina) a II/591 v úseku Červeňany (okr. Detva - V. Krtíš) - Slovenské Kľačany (I/75).


Horské priechody sú zjazdné, povrch ciest je v horách prevažne vlhký až mokrý. Výnimkou sú horské priechody Podspády a Huty, ktoré majú povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou utlačeného snehu do 1 cm. Vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 2 cm je na horských priechodoch Besník, Kremnické Bane, Skýcov, Veľké Pole, Cukmantel, Makov, Šturec, Donovaly, Pezinská Baba, Homôlka, Javorník, Fačkov, Príslop, Vyšehrad a Šútovce. Na horskom priechode Herlianske Sedlo je čerstvý sneh do 4-5 cm.

Upozornenie pre vodičov:
Horský priechod Donoval je pre dopravu nad 10 m celkovej dĺžky uzavretý.


Poľadovica je na ceste I/75 v úseku Beluja (hr. LV/VK) - Veľký Krtíš (II/527), II/527 v úseku Veľký Krtíš (I/75) - Dačov Lom (hr. VK/KA) a II/591 v úseku Červeňany (hr. DT/VK) - Slovenské Kľačany (I/75)
SHMÚ vydal na dnes výstrahu 1. stupňa na tvorbu poľadovice na takmer celom území SR okrem východných okresov Košického kraja, niektorých severných okresov Žilinského kraja a západných okresov Bratislavského a Trnavského kraja.


Vzhľadom na vlhký až mokrý povrch vozoviek na takmer všetkých úsekoch ciest a diaľnic na celom území SR, hrozí pri nízkych teplotách nebezpečenstvo výskytu námrazy a poľadovice.
Dohľadnosť pre hmlu a silné sneženie do 50 m je v lokalite Vráble, do 100 m v lokalite Nitra, a na D1 Východná - Poprad.


Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.


Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá je nutné použiť snehové reťaze pre všetku
Cesta II/576 - Herlianske sedlo je v zimnom období neudržiavaná.


HP Kremnické Bane platí úplná uzávierka cesty I/65 v km 91,700 - 96,200 do 20. októbra 2017 z dôvodu rekonštrukcie cesty I/65 (zosuv a podmytie cesty).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies