Do kín mieri nové spracovanie Troch Mušketierov. Českého herca Ivana Franěka pripravoval do boja s d’Artagnanom syn Milana Kňažka!

NETKY.SK • 15 December 2023, 12:30 • 2 min
Do kín mieri nové spracovanie Troch Mušketierov. Českého herca Ivana Franěka pripravoval do boja s d’Artagnanom syn Milana Kňažka!

Do slovenských kín vstupuje pokračovanie najdrahšieho filmu v dejinách francúzskej kinematografie. Po boku hviezd Evy Greenovej, Vincenta Cassela, Olivera Jacksona-Cohena, Louisa Garrela či Romaina Durisa účinkuje v snímke Traja mušketieri Milady aj český herec Ivan Franěk. Stvárneniu jeho postavy Ardanza predchádzala niekoľkomesačná príprava.

slovakia

left justify in out

Ivana Franěka si môže publikum najnovšie pamätať z filmu Michaely Čobejovej Smolu nosíš ty, láska. Herec, ktorý žije v Ríme , to nie je prvá zahraničná produkcia. N konte má spolupráce s najväčšími európskymi režisérmi, napríklad Paolom Sorentinom na filme Veľká nádhera či Lucom Bessonom na filme Anna. Postava bojovníka Ardanza, ktorú vo výpravnej snímke režiséra Martina Bourboulona Traja Mušketieri Milady stvárňuje, je pravou rukou kardinála Richelieua.

 

Pred nakrúcaním som skontaktoval Michala Kňažka, ktorý v Prahe vyučuje scénický historický šerm a lietal som za ním, aby ma naučil základy šermu. Produkcia ma naučila jazdiť na koni, takže som mohol prebehnúť rýchlym cvalom. Zvláštne bolo ovládať naraz dva kone. Neviem si predstaviť, žeby sa rozbehli rôznymi smermi. Ale splnil sa mi detský sen,“ prezradil Ivan Franěk.

Jednou z úvodných silných scén je Ardanzov súboj s d’Artagnanom, ktorého stvárňuje François Civil. Samotnej bitke predchádzali dlhé skúšky s kaskadérmi, s ktorými mali herci všetko dôkladne nakrokované.
A až potom sme sa stretli s d’Artagnanom osobne a bolo to veľmi rýchle. No pracovalo sa mi s ním krásne,“ konštatuje Ivan Franěk.

S rozpočtom vyše 70 miliónov eur je dvojdielny film Traja mušketieri: D’Artagnan/Milady najdrahším projektom v histórii francúzskej kinematografie. Na nakrúcanie bolo potrebných 650 koní a 9 000 komparzistov a nakrúcalo sa v prestížnych lokalitách v parížskom Louvri, na zámku Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, nedobytnej pevnosti Saint Malo, v Normandii i Burgundsku.

Celé to trvalo desať mesiacov, pretože sme nakrúcali naraz oba diely a pracovali sme počas kovidu. Mali sme veľké šťastie, že z hercov nikto nevypadol. Príjemne sa mi pracovalo s mladým režisérom i skvelými hercami, ktorí boli neustále koncentrovaní a dali do toho všetko,“ uzatvára Ivan Franěk.

 

Príbeh nakrútený podľa románu Alexandra Dumasa zavedie divákov a diváčky do Francúzska, ktoré sa zmieta v hlbokom rozvrate. D'Artagnan s vernými mušketiermi sú poslednou hradbou pred chaosom. Osud ich však nečakane vťahuje do rozsiahleho sprisahania, pričom D'Artagnanovu lásku Constance unesú. Pri zúfalej snahe zachrániť ju, je mladý mušketier nútený spojiť svoje sily so záhadnou Milady de Winter. O tom, či je jeho rozhodnutie správne, sa môžu diváci a diváčky dozvedieť v kinách vďaka MAGIC BOX SLOVAKIA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: MAGIC BOX SLOVAKIA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies