Britský okruh Silverstone bude súčasťou kalendáru F1 minimálne ďalších 5 rokov

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 18:32 • 2 min
Britský okruh Silverstone bude súčasťou kalendáru F1 minimálne ďalších 5 rokov

SILVERSTONE - Veľká cena Spojeného kráľovstva nebude chýbať v kalendári F1 ani v nasledujúcich piatich rokoch. Vedenie šampionátu a predstavitelia okruhu Silverstone sa dohodli na kontrakte, ktorý udrží seriál v dejisku historicky prvej veľkej ceny v roku 1950.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pokiaľ by nová dohoda neprebehla, tento víkend by bola na programe posledná VC Veľkej Británie. Problémom boli náklady vynaložené na tento okruh, ktoré v predchádzajúcej zmluve boli až príliš vysoké. 

 

"Vždy sme hovorili, že keď chceme mať dlhodobú budúcnosť, musia pretrvať tradičné dejiská. Silverstone a Spojené kráľovstvo sú kolísky tohto športu. Chceme priniesť F1 aj do nových krajín, ale bez toho, aby sme zabudli na korene," povedal šéf F1 Chase Carey.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#silverstone #racing

Príspevok, ktorý zdieľa Are Salomonsen (@are_salomonsen),

 

Okruh Silverstone sa rozprestiera v oblasti Northamptonshire. Počas druhej svetovej vojny sa tu rozprestieralo letisko pre britské a americké bombardéry. Silverstone patrí k legendárnym okruhom F1, veď preteky sa tu jazdia od úplneho začiatku šampionátu (1950). Samozrejme, že za tú dobu prešiel rôznymi úpravami. Tá posledná sa uskutočnila v roku 2011, keď sa štart premiestnil na inú časť trate k novým boxom. Rok predtým prešiel okruh veľkou úpravou prešiel takmer celý jeden sektor. 

img

 

Nebolo to tak dávno, čo svet F1 opustila legendárna Imola v San Maríne. Politika je niekedy neúprosná, no našťastie sa Silverstone podobnej situácie ešte nedožil. Už tento víkend sa preto priaznivci motoršportu, a F1 obzvlášť, môžu tešiť na VC Veľkej Británie, kde Ferrari minulý rok predvádzalo neskutočné vykony a Mercedes na nich prekvapivo nestačil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies