Kde zmizol Tibor Gašpar? Nachádza sa na tom istom mieste ako bol umiestnený zosnulý Milan Lučanský

NETKY.SK • 4 Január 2021, 14:15 • 2 min
Kde zmizol Tibor Gašpar? Nachádza sa na tom istom mieste ako bol umiestnený zosnulý Milan Lučanský

PREŠOV – V prešovskej väznici, kde došlo k ľudskej tragédii pri, ktorej mal spáchať samovraždu bývalý prezident Policajného zboru SR generál Milan Lučanský, sa nachádza aj Alena Zsuzová a bývalý exprezident Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

Ako informoval portál denníka Sme – Korzár.sk, Tibor Gašpar sa za mrežami prešovskej väznice ocitol aj napriek tomu, že o jeho poslaní na druhý koniec republiky nesúhlasil sudca pre prípravné konanie Rastislav Stieranka zo Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

 

Sťažilo by to Gašparovu obhajobu

V novembri, kedy sa rozhodovalo o tom, kam Tibora Gašpara umiestnia, bol Stieranka proti návrhu prokurátora umiestniť ho práve do väznice v Prešove. Dôvodom malo byť, že by to obvinenému do značnej miery sťažilo obhajobu a jeho právny zástupca by za ním musel dlho cestovať. 

 

Zároveň namietal aj skutočnosť, že by to bolo zbytočne nákladné. Ako pre Korzár.sk potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková, nikto nevydal pokyn, aby bol bývalý prezident polície Gašpar prevezený do Prešova.

 

img

 

Tibor Gašpar skončil v putách polície pri akcii Očistec v skorých ranných hodinách 3. novembra 2020. Okrem neho skončili za mrežami aj ďalší vysokopostavený funkcionári z prostredia polície.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ľudovít Makó môže ešte vyviaznuť bez trestu, je tu však jedno veľké ALE!

 

NAKA zadržala celkom 13 ľudí, medzi nimi bol aj bývalý šéf protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer, bývalý šéf NAKA Peter Hraško, exšéf finančnej spravodajskej jednotky NAKA Marián Zetocha, bývalý riaditeľ ekonomického odboru ministerstva vnútra Martin Fleischer či bývalý funkcionár NAKA Milan Mihálik.

 

Osoby sú obvinené zo založenia a podporovania zločineckej skupiny, korupcie a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

 

Odrezaná od všetkých je aj Zsuzová

V prešovskej väznici skončila aj Alena Zsuzová, ktorá čelí viacerým obvineniam. Okrem toho, že sa mala podieľať na vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, figuruje aj v ďalšej kauze.

 

img

 

A to v prípade zavraždeného bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, pričom jej hrozí až 21 rokov vo väzení. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Zsuzová mala podľa obžaloby sprostredkovať Bastenákovu vraždu.

 

Prečítajte si tiež: Nitky v kauze Očistec vedú aj ku Kaliňákovi, ten sa mal tiež zúčastňovať tajných stretnutí

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona