Vodiči POZOR ! Polícia zintenzívňuje kontroly na cestách

NETKY.SK • 24 Október 2023, 15:30 • 2 min
Vodiči POZOR ! Polícia zintenzívňuje kontroly na cestách

Policajné kontroly na cestách budú počas najbližších dní intenzívnejšie. Slovenská dopravná polícia si posvieti na vodičov z hľadiska prítomnosti alkoholu za volantom.

slovakia

left justify in out

Príslušníci policajného zboru budú tentokrát dohliadať aj na menej frekventované úseky verejných komunikácií. Tieto kontroly sa spájajú s akciou s názvom „Buď rozumný“, ktorá vznikla už v máji tohto roku. Polícia na tejto akcii spolupracuje so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a jej cieľom je upozorniť na problematiku alkoholu za volantom.

 

Polícia avizuje, že od 23. októbra 2023 do 29. októbra 2023 bude k previnilcom pristupovať nekompromisne. Alkohol však za volant nepatrí nikdy a Vrábel upozorňuje na to, že kontroly budú prebiehať aj po oficiálnom ukončení akcie.

Vodič, ktorý nafúka, riskuje, že príde o vodičský preukaz.

 

V minulom roku policajti odchytili vyše 10-tisíc vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Približne polovica z nich mala v krvi pod jedno promile alkoholu.
„Tieto čísla sú alarmujúce a chceme apelovať celkovo na spoločnosť, nielen na motoristickú, aby sa týmto fenoménom zaoberala a nahlasovala takéto konanie."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: PPZ SR, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies