Vyzerá to tak, že Británia bude potrebovať kandidáta do EK aj po októbri

NETKY.SK • 24 Október 2019, 19:42 • 2 min
Vyzerá to tak, že Británia bude potrebovať kandidáta do EK aj po októbri

HELSINKI - Dezignovaná predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová vo štvrtok uviedla, že ak Británia zostane členom Európskej únie po 31. októbri, na kedy je stanovený jej odchod z Únie, bude musieť do EK navrhnúť svojho kandidáta.

slovakia

left justify in out

"Ak po 1. novembri — a na to je ešte nutné podniknúť určité kroky —, pretože by mohlo dôjsť k odkladu (brexitu) a Británia bude naďalej v EÚ, tak, samozrejme, požiadam Spojené kráľovstvo, aby poslalo svojho kandidáta," povedala von der Leyenová počas návštevy fínskej metropoly Helsinki.

 

img

 

Británia svojho kandidáta do EK na rozdiel od ostatných 27 členských štátov EÚ nenavrhla, pretože britský premiér Boris Johnson trvá na tom, že krajina odíde z EÚ 31. októbra a 1. novembra už nebude jej členom.

 

img

 

Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu však Johnsona donútili požiadať Brusel o ďalší odklad brexitu, čím sa podľa agentúry Reuters znovu vrátila do hry otázka nominácie britského eurokomisára. Von der Leyenová tiež povedala, že EÚ musí zvážiť, či Británii povolenie na odklad brexitu udelí, avšak podľa nej sú rozhovory na dobrej ceste a ide len o to, aký dlhý odklad bude.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies