Takúto nadvládu anglických klubov si história ešte nepamätá

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 09:49 • 2 min
Takúto nadvládu anglických klubov si história ešte nepamätá

BRATISLAVA - Vo finále futbalovej Európskej ligy 2018/2019 obdobne ako v Lige majstrov stretnú dva anglické tímy. "Kanonieri" vo štvrtkovej odvete zvíťazili vo Valencii a FC Chelsea si na vlastnom štadióne poradila s Eintrachtom Frankfurt. Prvýkrát v histórii sa stalo, že sa do finále Ligy majstrov aj Európskej ligy UEFA prebojovali kluby z jednej krajiny.

slovakia

left justify in out

Po senzačných obratoch FC Liverpool a Tottenhamu Hotspur v LM proti FC Barcelona a Ajaxu Amsterdam, vo štvrtok do finále EL prenikli londýnske kluby Arsenal a Chelsea.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a result! 🥰 #afc #arsenal #arsenalfc #coyg #uel #europaleague

Príspevok, ktorý zdieľa Arsenal Official (@arsenal),

 

"Gunners" zvíťazili na ihrisku FC Valencia 4:2 a potvrdili domáci triumf 3:1 z minulého týždňa. Oveľa viac sa narobili "The Blues", ktorí po remíze 1:1 vo Frankfurte remizovali s Eintrachtom rovnakým výsledkom aj na Stamford Bridge a po bezgólovom predĺžení museli všetko rozuzliť až strely zo značky 11 m. V nich sa stal hrdinom španielsky brankár Kepa Arrizabalaga, ktorý zlikvidoval dva pokusy hráčov bundesligistu a po víťazstve 4:3 v rozstrele si finále 29. mája v azerbajdžanskom Baku zahrajú zverenci talianskeho trénera Maurizia Sarriho.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HUGS! 😀 #FridayFeeling #CFC #Chelsea @willianborges88 @hazardeden_10

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC (@chelseafc),

 

Prvýkrát od roku 1972 sa vo finále EL, resp. predchádzajúceho Pohára UEFA stretnú dva anglické kluby. Vtedy Tottenham uspel nad Wolverhamptonom Wanderers v dvojzápase (2:1 v a 1:1 d). Vo štvrtok sa Chelsea ujala vedenia v 28. minúte zásluhou Rubena Loftusa-Cheeka, Frankfurt však v druhom polčase vyrovnal, keď sa presadil Luka Jovič.

 

Hostia mali aj smolu, keď už prekonaného Arrizabalagu na bránkovej čiare dvakrát zastúpili obrancovia. V rozstrele sa najprv pomýlil domáci kapitán Caesar Azpilicueta a Eintracht viedol 3:1. Potom však domáci gólman chytil strely Martina Hintereggera a Goncala Pacienciu a víťazný pokus premenil Eden Hazard.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies