Vodca Severnej Kórey tvrdí, že jeho krajina vyvinula najsilnejšiu bombu na svete!

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:20 • 2 min
Vodca Severnej Kórey tvrdí, že jeho krajina vyvinula najsilnejšiu bombu na svete!

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un vyhlásil, že jeho krajina vyvinula nielen atómové zbrane, ale aj vodíkové bomby.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnešných správ štátnych médií, informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap. Kim sa podľa nej vyjadril počas stredajšej inšpekcie v národnom pamätníku zbrojného priemyslu. Vyhlásil počas nej, že zo Severnej Kórey sa stal "silný štát s jadrovými zbraňami, pripravený odpáliť samostatnú atómovú bombu a vodíkovú bombu na spoľahlivú obranu svojej zvrchovanosti a dôstojnosti krajiny", a to vďaka neúnavnému úsiliu zakladateľa štátu Kim Ir-sena.


Ide o prvý prípad, keď Kim Čong-un verejne spomenul vývoj vodíkovej bomby, upozornili juhokórejskí experti.
Juhokórejská spravodajská komunita nemá informácie o tom, že by KĽDR vyvinula vodíkovú bombu. "Nedomnievame sa, že Severná Kórea, ktorej sa nepodarilo miniaturizovať nukleárne bomby, má technológiu na výrobu vodíkovej bomby," citovala agentúra Jonhap nemenovaného predstaviteľa spravodajskej služby. Vyjadrenia vodcu KĽDR sú podľa neho zjavne len "rétorikou".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies