Vo Vysokých Tatrách natočili VIDEO s 360–stupňovým pohľadom

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 10:30 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách natočili VIDEO s 360–stupňovým pohľadom

VYSOKÉ TATRY – Vo Vysokých Tatrách natočili video s tzv. 360-stupňovým pohľadom.

slovakia

left justify in out

„Len minulý týždeň spustil Youtube dlho očakávanú podporu videa s 360-stupňovým pohľadom a nadšenec z Tatier, autor tatranského videa Happy, we are from High Tatras, nakrútil prvé unikátne video z lyžovačky v Tatranskej Lomnici. Pri videu máte pocit, akoby ste boli priami účastníci deja,“ informovala Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts.

 

Video si môžu ľudia prezrieť na klasickom počítači, ale ešte zaujímavejšie je to podľa nej pri prezeraní na mobilnom telefóne či tablete. Užívateľ aplikácie si môže pozrieť 360-stupňový pohľad na tatranské lyžiarske stredisko, aký doteraz ešte nikde nebol zverejnený. „Vďaka polohovému senzoru na určenie uhla v mobilných zariadeniach sa obraz prispôsobí pohľadu. Aký uhol pohľadu si na mobile alebo zariadení podporujúcom spomínanú službu ľudia zvolia, je len na nich,“ vysvetľuje Fabianová s tým, že video prináša zábery na tatranskú lyžovačku v Lomnickom sedle či výhľady zo Skalnatého plesa na okolitú prírodu.

 

 

Tzv. 360-stupňové video je snímané súčasne na šesť kamier s ultra širokým uhlom záberu, ktoré zabezpečujú nasnímanie reality v rozsahu 360 stupňov vo vertikálnej aj horizontálnej osi. Jednotlivé pohľady sú v post produkčných programoch spojené do celku, v ktorom sa divák môže interaktívne pohybovať len s pomocou myší a webového prehliadača. Pri prezeraní videa na mobile, tablete alebo virtuálnych okuliaroch je otáčanie automatické. „Takéto snímanie umožňuje tiež nový spôsob práce s videomateriálom a možno práve toto je budúcnosť internetu či televízie,“ uzavrela Fabianová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies