Firma General Motors ohlásila rekordnú investíciu!

NETKY.SK • 25 Január 2022, 20:37 • 2 min
Firma General Motors ohlásila rekordnú investíciu!

DETROIT - Automobilový gigant označil sumu za najväčšiu jednotlivú investíciu vo svojej histórii. V domovskom štáte tak vytvorí 4 000 nových pracovných miest a udrží ďalších 1 000 pozícií.

slovakia

left justify in out

Americká automobilka General Motors v utorok oznámila, že plánuje investovať 7 miliárd dolárov (6,2 miliardy eur) do prestavby závodov v americkom štáte Michigan a do výroby batérií v súvislosti s prechodom na výrobu elektrických vozidiel (EV). 

 

Spoločnosť už predtým avizovala, že plánuje do roku 2030 zdvojnásobiť tržby vďaka výrobe elektromobilov. Očakáva, že v uvedenom roku budú 50 % jej severoamerickej výrobnej kapacity tvoriť elektrické vozidlá.

 

Prečítajte si tiež: Intel investuje do výrobného závodu v Ohiu

 

Najviac, a to 4 miliardy dolárov (3,5 miliardy eur), pôjde na prispôsobenie závodu Orion na výrobu nových elektrických vozidiel, ako sú Chevrolet Silverado a GMC Sierra. Ďalších 2,6 miliardy dolárov (2,3 miliardy eur) investuje GM spolu s kórejským partnerom LG Energy Solution do nového závodu na batérie v meste Lansing.

 

Zvyšok financií použijú na rozšírenie výroby v ďalších troch závodoch – v Tennessee, Ontáriu a Mexiku. Tým zvýšia celkovú výrobnú kapacitu spoločnosti v Severnej Amerike na viac ako milión elektromobilov do konca roku 2025.

 

img

 

Riaditeľka GM Mary Barrová v utorok na brífingu uviedla, že koncern so sídlom v Detroite je odhodlaný urobiť z domovského štátu Michigan epicentrum priemyslu elektrických vozidiel.

 

Možno vás zaujme: Škoda Auto odstavuje tisícky vozidiel




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies