Vo Vitanovej horeli štyri veľké stodoly, na mieste bolo vyše 40 hasičov

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 13:38 • 2 min
Vo Vitanovej horeli štyri veľké stodoly, na mieste bolo vyše 40 hasičov

VITANOVÁ - Vo Vitanovej v okrese Tvrdošín horeli v sobotu štyri hospodárske budovy.

slovakia

left justify in out

Pri požiari, ktorý zlikvidovali krátko pred 13.00 h, zasahovalo viac ako 40 hasičov, potvrdil riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

 

Požiar štyroch hospodárskych budov hasičom nahlásili krátko pred 10.00 h, o 11.15 h sa im ho podarilo lokalizovať. "Tri budovy boli po príchode na miesto v najvyššej fáze horenia, jedno humno a blízke rodinné domy sa nám podarilo zachrániť," opísal Kapusniak.

 

V humnách sa podľa neho nachádzalo seno a menšie hospodárske prostriedky, pri požiari nikto neutrpel zranenia, ani žiadne zvieratá.

Na mieste zasahovalo 42 hasičov, jednotke profesionálov z Tvrdošína asistovali dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Hladovky, Suchej Hory a Lieseku s desiatimi kusmi techniky.

 

Aktuálne sa zabezpečujú na mieste likvidačné práce, rozoberajú konštrukcie a dohášajú skryté ohniská. "Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, pričom sa nedá vylúčiť i úmysel," dodal riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies