Veľký krok malého slovenského mesta: Na svojom území úplne zakázalo cirkusy!

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 12:25 • 2 min
Veľký krok malého slovenského mesta: Na svojom území úplne zakázalo cirkusy!

Ochrancovia zvierat tento rázny krok veľmi ocenili, príklad by si mali vziať aj ostatné mestá.

slovakia

left justify in out

Cirkusy zabávajú ľudí už od nepamäti. Najväčšej obľube sa tešili v časoch, kedy ešte neexistovala televízia ani iné zábavné média, a tak bol príchod cirkusu do mesta veľkou udalosťou. V poslednom období sa však v spoločnosti ozývajú čoraz hlasnejšie protesty proti ich fungovaniu. Ochrancovia zvierat totiž nesúhlasia s necitlivým zaobchádzaním so zvieratami.

 

img

 

Aj Slovensko odsúhlasilo zákaz využívania divo žijúcich zvierat v rámci cirkusových vystúpení, ten však stále čaká na vy­hlášku mi­nis­ter­stva pô­do­hos­po­dár­stva, preto zatiaľ nie je možné uplatniť ho v praxi. Mesto Pezinok však otázku týrania zvierat pre zábavu publika vzalo do vlastných rúk.

 

Nový pezinský primátor Igor Hia­nik sa rozhodol, že nevydá povolenie pre cirkus, ktorý na území mesta plánoval sériu predstavení. Mesto si totiž stanovilo podmienku, že vystúpiť tu môžu len také cirkusy, ktoré v rámci svojich predstavení nevyužívajú žiadne zvieratá. Nakoľko nebola splnená, predstavenia sa v Pezinku neuskutočnia.

 

img

 

Veľké zvieratá, slony alebo levy, ktorých prirodzeným prostredím je niečo úplne iné ako stiesnené priestory klietok, sa presúvajú z miesta na miesto desať mesiacov v roku. Sú v permanentnom strese a podrobujú sa tvrdej a bolestivej drezúre. Naozaj sa následne dá na ich vystúpenia nahliadať ako na zábavu? Podobné opatrenia by stáli za zváženie aj v ostatných slovenských zastupiteľstvách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies