František Böhm odovzdal vyšetrovateľom 750-tisíc eur, dom stihol prepísať

NETKY.SK • 16 Február 2021, 09:35 • 2 min
František Böhm odovzdal vyšetrovateľom 750-tisíc eur, dom stihol prepísať

SLOVENSKO - František Böhm síce "vrátil" značnú sumu, no dom prepísal na syna.

slovakia

left justify in out

František Böhm odovzdal vyšetrovateľom 750-tisíc eur. Údajne tým chcel podložiť hodnovernosť svojich svedectiev. Na svojom webe o tom informoval denník Sme. Böhm v piatok 12. februára spáchal samovraždu.

 

img

 

Bol kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, ktoré momentálne vyšetruje polícia. Bývalý člen Slovenskej informačnej služby s políciou spolupracoval v kauzách ako Judáš či TexasanProstredníctvom výpovedí z korupcie usvedčil napríklad policajného exprezidenta Milana Lučanského či bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

 

Súvisiaci článok: Böhm sa nevedel vysporiadať so samovraždou Lučanského, zastrelil sa veľmi podgurážený. O incidente sa vyjadril aj jeho syn

Podľa denníka Sme patril Böhm k viacerým podozrivým, u ktorých prokuratúra zaistila v posledných týždňoch dohromady 1,34 milióna eur. Prokuratúra sa touto sumou pochválila koncom januára. Viacerí vrátili určité sumy, keď priznali príjmy z nelegálnej činnosti.

 

Aj bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA odovzdal väčšiu sumu, nie je však známe, o akú sumu šlo. Podľa denníka Sme si obaja aj vďaka tomuto kroku zabezpečili stíhanie na slobode.

 

img


„Pri Františkovi B. sa však ukázalo, že nechcel prísť o úplne všetko. Dva týždne predtým, ako dala prokuratúra v januári pokyn na zaistenie jeho majetku, stihol prepísať víkendový dom v Plaveckom Štvrtku na svojho dvadsaťročného syna,“ uviedol denník. Keďže bol dom prepísaný na syna ešte v piatok 15. januára, štát naň už nemohol siahnuť.

 

Na pokyn špeciálnej prokuratúry zo štvrtka 28. januára štát zaistil Böhmovej rodine už len menšie lesné pozemky či ornú pôdu ako ukazujú údaje z katastra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies