Vandali zaútočili na kanceláriu ministra zdravotníctva

NETKY.SK • 2 Január 2022, 09:30 • 2 min
Vandali zaútočili na kanceláriu ministra zdravotníctva

KOLÍN NAD RÍNOM - Nehnuteľnosť poškodili aj v minulosti a politik dostával výhražné e-maily. Vyšetrovanie prípadu prevzala nemecká štátna bezpečnostná služba.

slovakia

left justify in out

Neznáme osoby rozbili okno na kancelárii nemeckého ministra zdravotníctva Karla Lauterbacha, ktorú má vo svojom volebnom obvode v meste Kolín nad Rýnom. V sobotu o tom informoval policajný hovorca, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.


Lauterbach je vedec, lekár a politik zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD)Miestna organizácia sociálnych demokratov uviedla, že nie je jasné, kedy presne rozbili okno. Zrejme sa to stalo na Silvestra. Lauterbach v sobotu pre DPA povedal, že podľa jeho predpokladu na kanceláriu znovu zaútočili antivaxeri a radikálni odporcovia opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19.

 

Prečítajte si tiež: Francúzski výtržníci dodržali smutný silvestrovský zvyk

 

Kanceláriu už 10. decembra posprejovali nápismi, v ktorých ho nazvali ministrom choroby, vrahom a psychopatom. „Títo ľudia nerešpektujú spoločnosť, ktorej drvivá väčšina drží spolu a snaží sa robiť všetko proti šíreniu pandémie,“ uviedol minister.


Možno vás zaujme: VIDEO: Lesný požiar zničil tisíc domov a zabil niekoľko ľudí. Joe Biden vyhlásil stav katastrofy

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies