Vo Veľkej Británii končia 10-kusové balenia cigariet

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 19:50 • 2 min
Vo Veľkej Británii končia 10-kusové balenia cigariet

LONDÝN – Vo Veľkej Británii končí predaj 10-kusových krabičiek cigariet. Tieto lacné varianty budú stiahnuté z výroby ako súčasť nového vládneho nariadenia. Tabakové spoločnosti tiež musia odstrániť farebné obaly.

slovakia

left justify in out

Nové nariadenia nadobudajú účinnosť už v piatok 20.mája a tabakové spoločnosti majú rok na to, aby ich výrobky spĺňali nové kritériá. Podľa nových zmien bude až 60 percent balenia pokrývať text a obrázok, ktoré majú varovať o dopade fajčenia na vaše zdravie.

Tabakové firmy budú musieť stiahnuť 10-kusové balenia cigariet do 20.mája 2017 a rovnako aj farebné verzie krabičiek všetkých druhov cigariet. Z cigaretových škatuliek musia zmiznúť aj zavádzajúce informácie a nebudú môcť používať ani výrazy ako "organické", "prírodné" alebo "ľahké".

 

img

Po novom budú krabičky cigariet vyzerať úplne odlišne ako dnes. Všetky budú mať rovnakú farbu, otvárací mechanizmus aj typ písma. Zrušenie 10-kusových krabičiek by malo ľuďom zabrániť, aby začínali s týmto zlozvykom. V súčasnosti vo Veľkej Británii začína s fajčením viac ako 600 mladých ľudí denne.

Poslanci tiež odhlasovali zákaz mentolového a ochuteného tabaku, ktorý nadobudne účinnosť od roku 2020. Tabak pre ručné balenie cigariet bude musieť vážiť minimálne 30 gramov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies