AKTUALIZOVANÉ O zmenách v potratovej legislatíve sa rozhodne na ďalšej schôdzi

NETKY.SK • 30 September 2020, 06:43 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ O zmenách v potratovej legislatíve sa rozhodne na ďalšej schôdzi

BRATISLAVA - O zmenách v potratovej legislatíve poslanci napokon nehlasovali ani v stredu.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 30. september 13:40

Dôvodom bolo, že plénum Národnej rady SR (NR SR) nebolo viackrát uznášania schopné. Oznámil to podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). V stredu rána sa tak zopakoval rovnaký scenár ako v utorok večer, kedy viacerí poslanci pri rozhodovaní vytiahli svoje hlasovacie karty. Následne sa rozhodol Juraj Šeliga rokovanie prerušiť a hlasovanie presunúť na ďalší deň. 

 

 

Hlasovanie sa odložilo na ďalšiu schôdzu

Pri hlasovaní o skrátení lehoty pre rozhodnutie o pozmeňujúcich návrhoch k novele opäť viacerí poslanci vytiahli kartičky z hlasovacieho zariadenia. Šeliga zároveň oznámil, že dnešným dňom sa skončila 12. schôdza parlamentu.
 

Novelou zákona o zdravotnej starostlivosti sa má termín „umelé prerušenie tehotenstva” zmeniť na „umelé ukončenie tehotenstva”. Žena má dostať dlhší čas na premyslenie si umelého potratu, namiesto 48 hodín Záborská navrhuje 96 hodín.

 

 

 

Predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) v utorok namietala neskoré večerné hlasovanie o potratovom zákone.

 

Predpokladala zníženie kvóra pre neúčasť poslancov a hovorila o zámere zo strany OĽANO. Pri hlasovaní napokon vytiahla hlasovaciu kartu, pridali sa k nej aj ďalší poslanci.

 

Plénum malo definitívne rozhodnúť o novele z dielne poslankyne Anny Záborskej (OĽANO), ktorá má upraviť oblasť potratov. V diskusii v utorok vystúpilo vyše 20 rečníkov. Pozmeňujúce návrhy v pléne predložila Záborská aj Cigániková.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona