Premiér Eduard Heger: „Sankcie voči Rusku začínajú mať zmysel."

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 11:19 • 2 min
Premiér Eduard Heger: „Sankcie voči Rusku začínajú mať zmysel."

BRATISLAVA - Sankcie voči Rusku začínajú mať zmysel. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) pred rokovaním vlády. Poznamenal, že cieľom Slovenska je zvládnuť nápor utečencov z Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

 Počty utečencov prichádzajúcich na Slovensko každým dňom stúpajú a Heger očakáva, že budú narastať ešte viac.

 

„Sankcie spôsobili dôležitý domino efekt, ktorý sme chceli vyvolať, aby sme ekonomicky odizolovali Vladimira Putina a zároveň vyslali jasný signál pre kohokoľvek, komu by v 21. storočí napadlo rozpútať vojnu na cudzom území, že bude automaticky ekonomicky odizolovaný," skonštatoval predseda vlády. Prichádza podľa neho čas, keď si Rusi budú musieť klásť otázku, kto nahradí ich terajšieho prezidenta Putina.

 

V rámci humanitárnej pomoci na východných hraniciach dochádza ku koordinácii a navyšovaniu kapacít. „Je to bezprecedentná situácia a neustále prebiehajú rokovania aj s dobrovoľníkmi na mieste. Treba si uvedomiť, že všetko, čo sa deje, koordinuje štát, to sa nedeje samo," poznamenal premiér. Dodal, že cieľom je dosiahnuť, aby Slovensko zvládlo akýkoľvek nápor utečencov a zároveň to bolo pre nich čo najkomfortnejšie.

 

„Keď každý pridá ruku k dielu, tak bude všetko fungovať lepšie. Ak začneme frflať, tak sa to bude spomaľovať," povedal Heger s tým, že štát nepotrebuje ľudí, ktorí chcú "hádzať polená pod nohy".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies