Európska únia považuje obvinenia z nepriateľských činov za neopodstatnené. Pozrite sa, k čomu výzvala Ruskú federáciu

NETKY.SK • 16 Máj 2021, 08:35 • 2 min
Európska únia považuje obvinenia z nepriateľských činov za neopodstatnené. Pozrite sa, k čomu výzvala Ruskú federáciu

Európska únia vyjadrila poľutovanie nad zverejnením opatrení v reakcii na nepriaznivé konanie cudzích štátov v nadväznosti na bezprecedentný dekrét, ktorý 23. apríla podpísal prezident Putin.

slovakia

left justify in out

Európska únia považuje obvinenia z nepriateľských činov za neopodstatnené. Táto vyhláška je nezlučiteľná s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch z roku 1961, pokiaľ ide o povinnosti hostiteľského štátu zabezpečiť fungovanie diplomatických misií. 

 

img

 

"Vyzývame Rusko, aby prehodnotilo svoje rozhodnutie, aby sa zabránilo ďalšiemu zhoršeniu našich vzťahov, ktoré je už teraz pod tlakom. EÚ bude naďalej koordinovať svoju pozíciu so svojimi partnermi," vyhlásila Európska únia. Súčasne vyjadrila úplnú solidaritu s Českou republikou, členským štátom EÚ a so Spojenými štátmi americkými. "Vyzývame Rusko, aby plne rešpektovalo Viedenský dohovor," dodala únia v tlačovej správe.

 

Súvisiaci článok: Rusko predstavilo zoznam nepriateľských štátov, nechýba na ňom ani Česko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona