Vo veku 89 rokov zomrel herec a spevák Jean-Paul Vignon. Zahral si aj vo filme Shrek

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 17:30 • 2 min
Vo veku 89 rokov zomrel herec a spevák Jean-Paul Vignon. Zahral si aj vo filme Shrek

Vo veku 89 rokov zomrel francúzsky spevák a herec Jean-Paul Vignon. O jeho smrti informovala jeho rodina, ktorá uviedla, že zomrel 22. marca na rakovinu pečene v Beverly Hills.

slovakia

left justify in out

Francúzsky herec začal svoju osem desaťročí trvajúcu kariéru vo Francúzsku a potom odišiel do New Yorku, kde v roku 1963 predskakoval stand-up komikovi Woodymu Allenovi a ďalej sa venoval zábave na oboch stranách Atlantiku.

V roku 2001 nahovoril jedného z mužov Petra Pana vo filme Shrek a v roku 2009 nahovoril romantickú komédiu s Josephom Gordonom-Levittom a Zooey Deschanel 500 dní letaVignon sa okrem iných hereckých výkonov objavil aj ako Andre v seriáli Gilmorove dievčatá a ako Monsieur Lazare v seriáli Dni nášho života.

Zahral si aj vedľajšiu úlohu vo filme z druhej svetovej vojny Diablova brigáda a moderoval kanadskú šou The Sensuous Man. Popri hereckej práci bol Vignon úspešným spevákom. Podpísal zmluvu s vydavateľstvom Columbia Records a v roku 1964 vydal svoj prvý americký album Because I Love You.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Metro
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies