FC ViOn Zlaté Moravce má na lane štyroch legionárov

NETKY.SK • 13 Január 2024, 17:28 • 2 min
FC ViOn Zlaté Moravce má na lane štyroch legionárov

ZLATÉ MORAVCE - So Zlatými Moravcami sa pripravujú Sergo Kukhianidze, Iuri Tabatadze, Jemali-Giorgi Jinjolava a Soufiane Dramé. Po dotiahnutí všetkých potrebných administratívnych detailov ich klub čoskoro oficiálne oznámi ako nových členov tímu.

slovakia

left justify in out

179 centimetrov vysoký hrotový útočník Sergo Kukhianidze sa narodil v Kutaisi v Gruzínsku a svoj debut v najvyššej gruzínskej súťaži absolvoval vo veku 17 rokov za Torpedo Kutaisi. V najvyššej súťaži sa však natrvalo usadil až v roku 2021 v drese Samgurali. V danej sezóne skóroval 11-krát v 33 dueloch. V prebiehajúcej sezóne si obliekal dres Dila Gori aj v Európskej konferenčnej lige v zápasoch proti slovenskému účastníkovi z Dunajskej Stredy. 24-ročný bývalý mládežnícky reprezentant bude čoskoro oficiálne predstavený ako nový hráč ViOnu s kontraktom do konca sezóny.

 

Ďalším zvučným menom je Iuri Tabatadze. Meno Gruzínskeho krídelníka sa počas leta spájalo s bratislavským Slovanom, 24-ročný bývalý mládežnícky reprezentant Gruzínska však doposiaľ strávil celú svoju seniorskú kariéru v Saburtalo Tbilisi. V uplynulej sezóne nastúpil do 26 duelov v ktorých 8-krát skóroval a na 2 góly prihrával. Iuri Tabatadze v jeho predošlom pôsobisku viedol tím ako kapitán.

 

Spolu s Tabatadzem prichádza zo Saburtala aj krajný obranca Jemali-Giorgi Jinjolava. 23-ročný Jinjolava bol taktiež mládežníckym reprezentantom Gruzínska. Väčšinu svojej kariéry odohral za spomínaný Saburtalo Tbilisi, odskočil si však aj na hosťovanie do B-tímu španielskeho Cádizu.

ViOn sa posilní aj o francúzskeho stopéra Soufiane Dramého, ktorý prichádza na hosťovanie z českých Teplíc. Za kub zo severu Čiech odohral na jeseň 8 stretnutí vo Fortuna lige a pridal aj jeden štart v českom pohári. 27-ročný stopér, a v minulosti aj defenzívny záložník, Soufiane Dramé přišel do Česka v roku 2016 z francúzskeho Lens do Slovácka. Neskôr prestúpil do Karvinej, kde si pripísal najviac štartov v českej najvyššej súťaži. Počas jeho pôsobenia v Karvinej absolvoval hosťovanie Příbrami.

 

FC ViOn dolaďuje posledné detaily na kontraktoch a v najbližších dňoch ich oficiálne predstaví ako nových členov tímu Michala Hippa. Príchody sa Lukáčom, Mészárosom, Kukhianidzem, Tabadzem, Jinjolavom a Dramém nekončia. Klub ešte pracuje na príchodoch hráčov do stredu poľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC ViOn Zlaté Moravce, Foto: FC ViOn Zlaté Moravce
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies