Podvodník sa vydával za kuriéra s platobnou kartou

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 15:53 • 2 min
Podvodník sa vydával za kuriéra s platobnou kartou

BRATISLAVA - Obvineniu zo zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty v súbehu s prečinom krádeže čelí 31-ročný Andrej F. z Bratislavy. Ten mal podľa polície zneužiť dôverčivosť ženy a pripraviť ju o peniaze.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších informácií mal obvinený kontaktovať poškodenú Bratislavčanku začiatkom apríla. Predstaviť sa mal ako kuriér, ktorý jej prinesie novú platobnú kartu jednej z bánk.

 

"Poškodená mu odovzdala svoju platobnú kartu, ktorú mal muž vložiť do elektronického zariadenia, do ktorého následne poškodená zadala svoj PIN kód," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Jej kartu si muž ponechal, odovzdal jej novú platobnú kartu a z miesta odišiel. Vybrať sa mu podarilo približne 517 eur.

 

Rovnako chcel postupovať aj na ďalší deň. Tentoraz však oslovená žena prišla na dohodnuté miesto aj s dcérou. Tej sa jeho správanie nepozdávalo, preto zavolala políciu. Muž chcel preto z miesta činu ujsť.

 

img

 

"Avšak pri úteku si poškodil svoje motorové vozidlo a narazil aj do zaparkovaného vozidla, ktoré poškodil," doplnil Szeiff.

 

Páchateľ skončil v cele policajného zaistenia, v súčasnosti čaká na rozhodnutie súdu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

 

Polícia v tejto súvislosti apeluje na občanov, aby zvýšili svoju opatrnosť a obozretnosť. "Žiadna z bankových inštitúcií v súčasnosti nerealizuje výmenu neplatných platobných kariet za nové platobné karty vyššie uvedeným spôsobom," zdôraznil Szeiff.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies