Vo veku 64 rokov zomrel hudobník Rob Wasserman

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 17:49 • 2 min
Vo veku 64 rokov zomrel hudobník Rob Wasserman

BRATISLAVA - Vo veku 64 rokov zomrel kontrabasista a skladateľ Rob Wasserman, ktorý svojho času spolupracoval s muzikantmi ako Lou Reed, Rickie Lee Jones, Elvis Costello, Neil Young či Bob Weir z kapely Grateful Dead.

slovakia

left justify in out

Hudobník skonal na zatiaľ neznáme zdravotné problémy. O jeho úmrtí informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter už spomínaný Weir, s ktorým v roku 1995 založil formáciu RatDog. Wasserman po sebe zanechal manželku Veronicu a dcéru Saru.


Rob Wasseman sa narodil v roku 1952. Pôvodne sa venoval hre na husle, ale keď mal 20 rokov zmenil svoje zameranie na kontrabas. Na začiatku kariéry s ním spolupracoval severoírsky hudobník a spevák Van Morrison, David Grisman či kapela Oingo Boingo. Neskôr nasledovala spolupráca so spomínanými Lou Reedom, Rickie Lee Jonesom, Elvis Costellom, Neil Youngom či Aaronom Nevillom, Jerrym Garciom a Laurie Anderson.

 

Ako sólista má na konte päť albumov. Na ďalších dvoch spolupracoval s už uvedeným Bobom Weirom a jeden vydal s formáciou RatDog. S organizáciou Woody Guthrie Foundation pracoval na nahrávke Note of Hope (2011). Počas svojho života získal jednu cenu Grammy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies