Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

NETKY.SK • 20 September 2023, 10:00 • 2 min
Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

Dva dni bohatého programu od ochutnávky skvelých vín cez hudobné vystúpenia až po ukážky tradičných remesiel sľubuje tohtoročné Tokajské vinobranie, ktoré sa bude konať v piatok a sobotu 22. a 23. septembra.

slovakia

left justify in out

Náš výnimočný vínny región na východe Slovenska, z ktorého vína majú medzinárodné privilégium používať chránené označenie pôvodu, produkuje unikátne suché, polosuché, polosladké aj sladké vína z takých charakteristických odrôd ako Lipovina, Muškát či Furmint.

Tieto tekuté poklady budete môcť ochutnať počas dvoch dní vinobrania vo vinohradníckych dvoroch v obciach Čerhov, Veľká Tŕňa, Malá Tŕňa, Veľká Bara a Viničky – v akýchsi nepísaných centrách tokajského vinárstva.

Tokajské vinobranie je jedným z najväčších gastronomicko-kultúrnych podujatí juhovýchodného Slovenska s viacerými sprievodnými akciami pre dospelých aj deti. Okrem jedinečného vína a bohatého programu, plného hudby a dobrôt bude možnosť aj zakúpiť si pamätnú mincu, zúčastniť sa tradičného behu cez vinice, alebo zažiť let balónom ponad tokajský kraj.  

Pod názvom „Tak še to dakedi robilo“ sa v piatok predstaví ukážka tradičného remesla tkania či pečenia chleba. Z hudobných hostí sa môžete tešiť na Pavla Hammela, folklórne súbory Čergovčan, Strapec, Podkovička živá hudba Lakatoš. Deti budú mať možnosť zabávať sa na skákacích hradoch či povoziť sa na koníkoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies