Izrael a Spojené arabské emiráty sa dohodli na filmovej koprodukcii

NETKY.SK • 21 September 2020, 13:23 • 2 min
Izrael a Spojené arabské emiráty sa dohodli na filmovej koprodukcii

DUBAJ - Filmové agentúry v Izraeli a Spojených arabských emirátoch (SAE) sa dohodli na na spolupráci pri tvorbe televíznych programov. Ide tak o ďalší krok v normalizácii vzťahov medzi týmito krajinami.

slovakia

left justify in out

Filmová komisia v Abú Zabí plánuje posilniť obchodné väzby s Izraelským filmovým fondom a jeruzalemskou filmovou školo prostredníctvom spoločných filmových festivalov a školiacich programov týkajúcich sa filmovej a televíznej koprodukcie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Trump oslavuje veľký úspech. Bahrajn, Spojené arabské emiráty a Izrael podpísali prelomovú dohodu

 

Izrael sa otvorí študentom zo SAE

Podľa dohody sa tiež budú môcť študenti zo SAE vzdelávať na filmovej a televíznej škole Sama Spiegela v Jeruzaleme

 

Filmové agentúry považujú dohodu za príležitosť, ktorá prehĺbi "kultúrne porozumenie" medzi krajinami.

 

Súvisiaci článok: Reakcie krajín po nadviazaní diplomatických stykov medzi SAE a Izraelom

 

Dohoda o nadviazaní diplomatických stykov

Spojené arabské emiráty, Bahrajn a Izrael podpísali v priebehu minulého týždňa dohodu o nadviazaní diplomatických vzťahov. V týchto rokovaniach zohral dôležitú úlohu sprostredkovateľa americký prezident Donald Trump.

 

img

 

Táto kľúčová dohoda má viesť k normalizácii vzťahov na Blízkom východe medzi arabskými krajinami a židovským štátom. Zároveň otvára ďalšie sféry k nadviazaniu spolpráce medzi krajinami.

 

Cieľom dohody bolo tiež posilnenie si pozície partnerov v Perzskom zálive voči ich úhlavnému nepriateľovi Iránu, ktorý sa už dlhodobo snaží posilňovať svoju sféru vplyvu v regióne. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona