Leo Brichta opúšťa Oktagon, promotér Novotný chce jeho prestup ku konkurencii riešiť právnou cestou

NETKY.SK • 21 Október 2021, 14:22 • 2 min
Leo Brichta opúšťa Oktagon, promotér Novotný chce jeho prestup ku konkurencii riešiť právnou cestou

PRAHA – Na česko-slovenskej MMA scéne sa objavil nový hráč. Organizácia Real Fight Arena tento týždeň predstavila fanúšikom zoznam bojovníkov, na ktorých sa budú môcť tešiť. Nechýba medzi nimi ani talentovaný Leo Brichta, jeho rozhodnutie však nepotešilo promotérov spoločnosti Oktagon MMA, pre ktorú doteraz bojoval.

slovakia

left justify in out

Promotér Ondřej Novotný tvrdí, že mladý zápasník má s Oktagonom podpísaný platný kontrakt. „O Brichtovi sme vedeli. S Paľom Nerudom sme na to upozornili právnika Oktagonu, ktorý to začne hneď riešiť. Máme s ním platnú zmluvu do polovice roku 2023, tak som zvedavý. Povedal mi, že chce zmenu. Ja mám Lea Brichtu rád, nie je to s ním jednoduché, a to mám na ľuďoch rád. Toto ma samozrejme mrzí o to viac, že má okolo seba ľudí, ktorí vedia, že nemôže jednať za našim chrbtom. Toho chlapca posielajú do vojny, v ktorej určite byť nechce, ale stal sa jej prostredníkom,“ prezradil v rozhovore pre Denník Sport.

 

 

Za organizáciou RFA stojí slovenský podnikateľ Boris Marhanský, ktorý je spojený s festivalom Hip-Hop Žije. Prvé galavečery sa uskutočnia v budúcom roku a spoločnosť ich plánuje uskutočniť šesť. Úvodný turnaj je naplánovaný na 14. mája v NTC Bratislava, bojovníci následne navštívia Ostravu, Brno, Košice, Prievidzu a kalendárny rok zakončia podujatím v Prahe, kde spoznáme aj prvých šampiónov.

 

img

 

RFA si pre fanúšikov pripravila bohatý zápasnícky roster, ktorý je plný zvučných mien. Okrem spomínaného Brichtu budú hájiť farby novej organizácie bojovníci ako Tomáš Deák, Sebastian Fapšo, Tomáš Možný, Jozef Wittner, Jakub Kadáš, Igor Daniš, Bernard Plavec, René Matějov, Adrián Bartl, Kamil Cibinski, Natália Grmanová a Michal Zátorský. Vedenie navyše rokuje s ďalšími menami.

 

 

Organizácia avizuje aj novinku v podobe pomoci bojovníkom v príprave na zápasy, malo by ísť o fyzioterapiu a fitness centrá. Zaujímavosťou je, že väčšina zápasníkov v novej spoločnosti pochádza z bratislavského OFA gymu, ktorý stál pri zrode Oktagonu. V RFA by sme mali vidieť okrem zápasov v MMA aj súboje v postoji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies