Vo svetových metropolách sa v metre konal deň bez nohavíc

NETKY.SK • 14 Január 2013, 12:47 • 2 min
Vo svetových metropolách sa v metre konal deň bez nohavíc

Vo svetových metropolách sa v metre konal deň bez nohavíc - Zaujímavosti V poradí už 12. ročník medzinárodnej akcie pod názvom Metro bez nohavíc sa v nedeľu uskutočnil vo viac ako 50 svetových metropolách, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

imgV poradí už 12. ročník medzinárodnej akcie pod názvom Metro bez nohavíc sa v nedeľu uskutočnil vo viac ako 50 svetových metropolách, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

Akcia Global No Pants Subway Ride sa tradične koná vždy v januári počínajúc metrom v San Franciscu cez podzemné dráhy v Paríži a Londýne po Sydney. Prvýkrát sa uskutočnila v roku 2002 v New Yorku na podnet členov voľného kreatívneho združenia Improv Everywhere, ktoré je povestné organizovaním rôznych pouličných predstavení pre pobavenie verejnosti. 

Reakcia spolucestujúcich napríklad v newyorskom metre na polonahých, väčšinou mladých ľudí, bola zdržanlivá, aj keď niektorí sa pohľadom na osoby s holými nohami, ale v bundách a čiapkach, dobre bavili. Časť z cestujúcich si polonaháčov nakrúcala do mobilov.

"Normálne. Toto je New York," uviedol jeden z cestujúcich pre RIA Novosti. "Na zbláznenie,"konštatoval iný pri pohľade na dievčiny v bikinách.

Newyorskí policajti sa akcii tiež prizerali s úsmevom a nijako nezasahovali. 

Akcia sa konala aj Berlíne - prišlo však na ňu viac novinárov ako tých, ktorí sa chceli previezť metrom bez nohavíc. Napriek tomu ich bolo dosť, aby sa rozdelili do skupiniek a vo vagónoch šokovali cestujúcich, keď si povyzliekali nohavice či sukne a spokojne sa počas jazdy venovali čítaniu novín či písaniu poznámok. 

V argentínskej metropole Buenos Aires sa na akcii zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí, ktorí po malých skupinkách nastupovali do vagónov metra a bez akéhokoľvek náznaku trémy sa pred udivenými cestujúcimi začali vyzliekať. Hlavnou úlohou vyzliekajúcich sa bolo nedať najavo, že patria k nejakej skupine. Veľkú pozornosť pútal najmä mladý muž v biznis obleku, ktorý si dal dole nohavice, lebo "nie je nič čudné na tom, že sa vyzlečie, keď mu je neznesiteľne horúco".

Účastníci flashmobu v Mexiku polonahí defilovali počas prejazdu metra 20 stanicami. Organizátori akcie ich vopred požiadali o zdržanlivosť pri výbere spodnej bielizne, takže mnohí - až na pár výnimiek - dali prednosť minišortkám. 

Cieľom akcie v Mexiku bolo okrem zábavy aj dokázať, že bezpečnosť stojí a padá s jednotou. "Keď sme spolu, sme bezpeční až tak, že si môžeme dovoliť cestovať metrom polonahí. Chceme dokázať, že aj nezmámi ľudia sa môžu spojiť a cítiť sa spolu bezpečne," uviedol pre RIA Novosti jeden z organizátorov.

V londýnskom metre, ktoré tento rok oslavuje 150 rokov svojej existencie, sa podujatie No Trousers Day konalo už štvrtýkrát. Organizátori londýnskej akcie zatiaľ nemajú údaje o počte účastníkov, ale nechali sa počuť, že "ich bolo priveľa".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies