Britov pobúrila fotka Borisa Johnsona z dovolenky

NETKY.SK • 14 Október 2021, 14:0 • 2 min
Britov pobúrila fotka Borisa Johnsona z dovolenky

BRATISLAVA - Britská vláda v súčasnosti čelí kritike za to, že nezvládla pandémiu a reagovala príliš neskoro. Premiér sa však išiel zrelaxovať.

slovakia

left justify in out

Pozostalých po obetiach ochorenia COVID-19 pobúrila fotografia premiéra Borisa Johnsona, na ktorej maľuje obraz počas dovolenky. Podľa CNN si politik užíva voľno spolu s rodinou vo vile v španielskom meste Marbella. 

 

img

 

Hovorca organizácie COVID-19 Bereaved Families for Justice uviedol, že len nedávno sa pritom objavila správa, podľa ktorej britská vláda nezvládla pandémiu. "Je znepokojujúce pre tých, ktorí prišli o svojich milovaných, vidieť premiéra maľovať v luxusnej vile, a nie reagovať na včerajšiu zničujúcu správu," vyjadril sa. Dodal, že pozostalí sa teraz budú pýtať, či by ich milovaní mohli byť nažive, ak by vláda zaviedla iné opatrenia. "A v tom čase samotný Johnson relaxuje na pláži," vyhlásil zástupca. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Londýnski taxikári nemôžu pracovať pre nedostatok palív. Problém sa týka i zdravotníkov

 

So spomínanou 150-stranovou správou prišli výbory britského parlamentu pre zdravotnú a sociálnu starostlivosť, vedu a techniku. Podľa nej vláda reagovala príliš neskoro. Poslanci v nej napísali, že medzi hlavné zlyhania patrí fakt, že vláda sa na začiatku pandémie snažila manažovať šírenie vírusu a nie ho úplne zastaviť. Kritizujú aj neskoré zavedenie lockdownu, sledovanie kontaktov či nedostatočnú pozornosť pre najzraniteľnejšie skupiny obyvateľov. V správe zdôraznili, že vláda sa napriek tomu postarala o rýchly a efektívny očkovací program.   

 

img

 

V čase premiérovej neprítomnosti sa zástupca Konzervatívnej strany Oliver Dowden ospravedlnil rodinám, ktoré prišli o príbuzných. "Samozrejme, že mi to je ľúto. Aj premiérovi je to ľúto," povedal s tým, že aj vláda čelila bezprecedentnej kríze. Správu nechajú preveriť a budú na ňu reagovať.

 

Britániu radia medzi krajiny, v ktorých v dôsledku COVID-19 zomrelo najviac ľudí na svete. Johns Hopkins University eviduje vyše 138 000 obetí vo Veľkej Británii.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona