Čo sa našlo na mieste požiaru v Bohumíne?

NETKY.SK • 9 August 2020, 13:00 • 2 min
Čo sa našlo na mieste požiaru v Bohumíne?

Podpaľačstvo sa javí ako čoraz pravdepodobnejšia príčina sobotňajšieho tragického požiaru bytu na 11. podlaží panelového domu v Bohumíne, ktorý si vyžiadal 11 obetí, vrátane troch detí. Minister vnútra Jan Hamáček (ČSSD) sa vyjadril, že príčinou môžu byť susedské spory, táto verzia však podľa najnovších informácií bola vyvrátená.

slovakia

left justify in out

Hasiči v Moravskosliezskom kraji v nedeľu ráno potvrdili, že na mieste požiaru našli urýchľovače horenia. Zatiaľ však nevedia, aká látka bola použitá, uviedla TV Nova. "Môžeme potvrdiť, že na mieste boli nájdené stopy akcelerantu (horenia), preto bol priebeh požiaru taký rýchly," povedal hovorca hasičov Lukáš Popp. Podľa Poppa pokračuje obhliadka miesta tragédie prerušená okolo jednej hodiny ráno. Hasiči tiež skúmajú, či bolo v byte viac ohnísk požiaru; zatiaľ našli jedno veľké. V nemocniciach zostáva päť zranených, päť osôb lekári prepustili domov. Dvaja z desiatich zranených sú stále vo vážnom stave hospitalizovaní na jednotke intenzívnej starostlivosti ostravskej fakultnej nemocnice.

 

 

V súvislosti s požiarom bola zadržaná jedna podozrivá osoba, ktorá je v cele predbežného zadržania a bude podrobená výsluchu. Zatiaľ sa tak nestalo, keďže je ešte v nemocnici. Podľa zástupcu starostu Bohumína Igora Bruzla nie sú príčinou tragédie susedské spory, ako sa pôvodne uvádzalo, ale pravdepodobne konflikt v rodine. Podľa niektorých svedkov v byte prebiehala oslava a následne došlo ku konfliktu.

 

Podľa portálu Týdeník policie večer "vrtulník Leteckej služby Polície ČR" dopravil na miesto požiaru špeciálny tím Kriminalistického ústavu z Prahy. "Moravskosliezskym vyšetrovateľom pomáha s identifikáciou obetí tragického požiaru," spresňuje portál. Ide o skupinu približne 50 odborníkov — kriminalistov, forenzných expertov, genetikov a stomatológov —, ktorí sa zameriavajú na identifikáciu obetí hromadných nešťastí.

 

Prečítajte si aj túto správu o tragédii v Bohumíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies