COVID pas francúzskeho prezidenta unikol na sociálne siete

NETKY.SK • 21 September 2021, 21:46 • 2 min
COVID pas francúzskeho prezidenta unikol na sociálne siete

PARÍŽ - Úrady zatiaľ nevedia, či doklad zverejnili úmyselne. Emmanuel Macron je zaočkovaný vakcínou Pfizer/BioNTech.

slovakia

left justify in out

Na sociálne siete unikol COVID pas francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona s jeho dátumom narodenia a prideleným QR kódom. Pre spravodajský web France Info to potvrdili zdroje v Elyzejskom paláci, podľa ktorých preukaz koluje najmä na sieťach Snapchat a Twitter. Elyzejský palác ubezpečil, že v prípade "boli prijaté opatrenia".

 

Palác uviedol na vysvetlenie celej kauzy, že vo Francúzsku "zvolili v stratégii očkovania centralizovaný informačný systém, ktorý je otvorený pre všetkých zdravotníckych pracovníkov. Prezidentove údaje sú tak ľahko dostupné" a pri narábaní s nimi došlo k chybe - "buď z nedbanlivosti, alebo zo zlomyseľnosti". Elyzejský palác toto konanie podľa spravodajského webu LCI odsúdil ako "porušenie etiky".

 

Prečítajte si tiež: EÚ dohodla nákup lieku proti COVID-19

 

Nateraz nie je jasné, či Marconovi vydajú nový QR kód, dodal Elyzejský palác. Takéto QR kódy sú súčasťou francúzskych COVID pasov, ktorými sa obyvatelia Francúzska musia preukázať pri návšteve múzeí, divadiel, kín, kaviarní a reštaurácií, pri cestovaní lietadlom alebo diaľkovým vlakom.

 

Vo Francúzsku je plne zaočkovaných viac ako 70 percent obyvateľov. Macronovi vlani v decembri diagnostikovali ochorenie COVID-19. Zaočkovať sa dal v máji, a to vakcínou Pfizer/BioNTech.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona