Vladimir Putin by v budúcej ruskej vláde privítal miliardára Michaila Prochorova

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 07:50 • 2 min
Vladimir Putin by v budúcej ruskej vláde privítal miliardára Michaila Prochorova

Vladimir Putin by v budúcej ruskej vláde privítal miliardára Michaila Prochorova - Politika Víťaz ruských prezidentských volieb Vladimir Putin pozval do budúcej vlády krajiny jedného zo svojich rivalov, miliardára Michaila Prochorova (46), ktorý skončil s

slovakia

left justify in out

img

Víťaz ruských prezidentských volieb Vladimir Putin pozval do budúcej vlády krajiny jedného zo svojich rivalov, miliardára Michaila Prochorova (46), ktorý skončil so ziskom takmer ôsmich percent v prezidentských voľbách na prekvapujúcom treťom mieste.
      Ide o váženú osobnosť a dobrého podnikateľa, mohol by byť užitočným pre ruskú vládu, ak to bude vidieť podobne, vyjadril sa podľa ruských médií súčasný premiér a budúci staronový prezident krajiny. Putin súčasne naznačil, že zloženie novej vlády prerokuje najskôr s jej budúcim šéfom, súčasným prezidentom Dmitrijom Medvedevom.
      O nádeji, že s Prochorovom bude možný konštruktívny dialóg, hovoril Vladimir Putin už v prvý povolebný deň.
      Platí to napriek tomu, že miliardár ešte v nedeľu po oznámení volebných výsledkov informoval, že sa na práci budúceho vládneho kabinetu nemieni spolupodieľať a že sa skôr sústredí na budovanie vlastnej politickej strany. Na pondelkovom stretnutí porazených prezidentských kandidátov s Vladimirom Putinom však Michail Prochorov nechýbal.
      Miliardár, ktorého niektorí pozorovatelia stále vnímajú ako istý prostriedok moci na získanie hlasov liberálne orientovaných voličov a udržiavanie miery nespokojnosti v prijateľnom rámci, počas predvolebnej kampane na "silného muža Ruskej federácie" neútočil. Prochorov sa skôr usiloval o vytvorenie vlastného imidžu a prezentáciu programu, ktorý kládol dôraz na modernizáciu krajiny.
      Vladimir Putin sa dnes vyjadril aj o pondelkovom policajnom zásahu proti demonštrantom, ktorý označil za "veľmi profesionálny" a korektný. "Nikoho nezbili, nepoužili osobitné prostriedky, vytlačili demonštrantov, keď začali prekračovať dané hranice," citujú ruské médiá Putinove slová. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies