New York privítal nový rok veľkolepo na Times Square

NETKY.SK • 1 Január 2020, 09:08 • 2 min
New York privítal nový rok veľkolepo na Times Square

NEW YORK - Približne milión obyvateľov a návštevníkov amerického New Yorku privítalo nový rok 2020 o polnoci miestneho času tradičným spúšťaním svetoznámej krištáľovej gule na námestí Times Square.

slovakia

left justify in out

Viac ako 100-ročný rituál

"Ball drop" vážiaca takmer 500 kilogramov sa začala spúšťať minútu pred polnocou. Tento tradičný "rituál" sa v centre Manhattanu organizuje už od roku 1907. Následne zazneli tóny skladieb "Auld Lang Syne" a "New York, New York".

 

 

Hudobné osvieženie

Na rôznych pódiách sa potom začali vystúpenia skupín a interpretov ako Post Malone, Jonas Brothers, Sheryl Crow, Christina Aguilerová, Lenny Kravitz, 50 Cent Backstreet Boys a ďalších.

 

img

 

Prísne kontroly

Mnohí účastníci osláv prišli na námestie už niekoľko hodín pred polnocou, aby si zaistili dobré miesta. Oslavy aj tentoraz sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Alkohol a zábavná pyrotechnika boli zakázané.

 

img

 

Konfety a novoročný beh

Na zhromaždených ľudí sa zniesol dážď konfiet, ktorých bolo tentoraz použitých 1,4 tony. Podľa tradície, ktorá sa začala minulý rok, niektoré konfety obsahovali ručne napísané želania ľudí z celého sveta. V Central Parku sa o polnoci začal tradičný silvestrovský beh na trati dlhej približne šesť kilometrov.

 

img

 

Hudobná nota aj melón

Obdobu spúšťania gule majú aj v niektorých iných amerických mestách. V mekke country, meste Nashville v štáte Tennessee, spustili z veže v miestnom parku päť metrov vysokú notu zloženú z 13 000 LED svetiel. V Libanone v štáte Pensylvánia zase zlezie po tyči obrovská bolonská saláma, zatiaľ čo vo Vincennese v štáte Indiana to bol nadrozmerný melón.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies