Vláda dnes prerokuje viacero návrhov na zmeny v školstve či presuny kultúrnych diel

NETKY.SK • 17 Január 2018, 07:42 • 2 min
Vláda dnes prerokuje viacero návrhov na zmeny v školstve či presuny kultúrnych diel

BRATISLAVA - Prihlášky na stredné školy by mohli žiaci podávať už aj elektronicky. Vláda sa na dnešnom rokovaní bude zaoberať novelou školského zákona z dielne poslancov Slovenskej národnej strany (SNS) Evy Smolíkovej, Andreja Danka, Tibora Bernaťáka a Tibora Jančulu. Ten predloží kabinetu ministerka školstva Martina Lubyová.

slovakia

left justify in out

Cieľom zákonnej úpravy je zlepšenie a zjednušenie niektorých úradných úkonov, ktoré sa dajú v súčasnosti podávať iba v písomnej forme.

Riaditelia škôl zrejme nebudú rozhodovať vo veciach výchovy a vzdelávania v správnom konaní. Novelizáciu za rovnakú skupinu poslancov SNS, predloží opäť ministerka Lubyová. Jej cieľom je odstrániť, aby riaditelia škôl a školských zariadení rozhodovali vo veciach výchovy a vzdelávania v správnom konaní.

 

Odstránenie je podľa tvorcov potrebné aj vzhľadom na zákon o e-Governmente, ktorý ustanovuje orgánom štátnej správy vydávať a doručovať rozhodnutia v správnom konaní elektronicky.

Vláda sa bude zaoberať aj zmenou podmienok pri vývoze a dovoze predmetov kultúrnej hodnoty. Tie by sa mali prispôsobiť súčasným moderným trendom a najmä požiadavkám. Tak znie návrh novely z dielne rezortu kultúry, ktorého cieľom je priblížiť sa súčasným nárokom z praxe, spresnenie kategorizácie či odbremenenie majiteľov od zbytočnej administratívy.

 

Okrem týchto návrhov vláda prerokuje aj výsledky zahraničnej diplomacie, či návrh zmien, ktoré predloží minister zdravotníctva Tomáš Drucker.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies