Alobal vám dokáže pomôcť aj od bolesti

NETKY.SK • 30 November 2019, 11:23 • 2 min
Alobal vám dokáže pomôcť aj od bolesti

BRATISLAVA - Alobal sa nájde asi v každej domácnosti, ako výborný pomocník v kuchyni. Vedeli ste ale, že jeho využite týmto nekončí? Dokonca vám dokáže pomôcť od istých foriem bolestí.

slovakia

left justify in out

Podľa alternatívnej medicíny môže hliníková fólia nahradiť niektoré lieky. Tým, že priložíte alobal na postihnuté miesto, aktivujete takzvaný meridián a to má pozitívny vplyv na daný orgán. Zo skúseností, ktoré lekári zaoberajúci sa alternatívnou medicínou zhromaždili v priebehu mnohých rokov, vyplýva, že alobal môže úspešne a rýchlo zmenšiť bolesti chrbtice, krku, ramien, kolien, chodidiel, kĺbov či svalov. Dokonca lieči pooperačné jazvy a popáleniny, reumatoidnú artritídu, dnu a pomáha aj pri odstraňovaní vačkov pod očami.

 

Bolesť kĺbov

Ľudia, ktorí trpeli bolesťami kĺbov kvôli výkyvom počasia, si túto metódu nemohli vynachváliť. Ako postupovať? Položte hliníkovú fóliu na postihnuté miesto a stiahnite obväzom alebo náplasťou. Nechajte pôsobiť celý deň, alebo aj cez noc po dobu 10 až 12 dní. Po týždennej prestávke by ste mali cítiť úľavu. Pokiaľ bolesti nepoľaví, skúste terapiu zopakovať, uvádza denikplus.cz

 

img

 

Prvá pomoc pri popálení

Alobal pomôže aj pri popáleninách či obareniach ohňom, vriacou vodou, olejom, či inou kvapalinou. Zasiahnuté miesto ponorte do studenej vody na niekoľko minút. Pokiaľ nie je koža poškodená, vysušte ho mäkkou handričkou. Pokiaľ došlo k poškodeniu, použite sterilnú gázu, ktorá absorbuje vodu z rany. Po vysušení naneste tenkú vrstvu masti na popáleniny, aby sa gáza neprilepila k rane. Zabaľte do alobalu a nechajte pôsobiť, kým sa bolesť nestratí.

 

Fantómové bolesti

Niektoré štúdie ukazujú, že bolesť, ktorá sa objaví po amputácii možno zmierniť pomocou alobalu. Bolo potvrdené, že bolesť bola oveľa miernejšie v skupine ľudí, ktorých končatiny boli obalené hliníkovou fóliou v porovnaní s ľuďmi, u ktorých táto terapia nebola použitá. Pri liečbe obaľte alobal okolo amputovanej časti tela, zafixujte obväzom alebo páskou a nechajte pôsobiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona