Deň modranských pivníc už 20. rok ponúkne návštevníkom ochutnávku miestnych vín

NETKY.SK • 16 Apríl 2023, 20:00 • 2 min
Deň modranských pivníc už 20. rok ponúkne návštevníkom ochutnávku miestnych vín

BRATISLAVA - Deň modranských pivníc už 20. rok ponúkne návštevníkom ochutnávku miestnych vín. V sobotu 22. apríla budú môcť ľudia navštíviť 40 vinárstiev, ale aj bližšie spoznať mesto, priblížil Michal Petrík zo Združenia Víno z Modry.

slovakia

left justify in out

"Snažíme sa od začiatku, aby Deň modranských pivníc bol taký deň Modry, takže aby návštevníci, ktorí prídu, ochutnali nielen naše vína, ale cez historické pivnice aj ďalšie artefakty, naše tradície, históriu. (...) Snažíme sa v najväčšej miere zapájať aj miestne reštaurácie a miestnych predajcov keramiky. Aby to naozaj bolo hlavne o Modre," uviedol.

 

img

 

Návštevníci dostanú pri zakúpení vstupenky knižného sprievodcu, ktorého súčasťou je aj mapa s rozmiestnením vinárov. "K zoznamu vinárov dostane pohárik a môže ísť po pivničkách. Snažíme sa naučiť ľudí, že každé víno má svoju hodnotu, takže za naliatie ako protihodnotu dávajú tzv. degustačné lístky. A vinár si podľa hodnoty vína určí, či je to jeden, dva alebo tri lístky za degustačnú vzorku," vysvetlil Petrík. Vstupenka zároveň návštevníkom umožňuje využívať bezplatnú kyvadlovú dopravu vo forme pivničného autobusu.

 

img

 

Deň modranských pivníc podľa Petríka ročne navštívi približne 1000 až 1500 ľudí zo Slovenska i zahraničia. "Máme aj stálych cezpoľných z Poľska, Čiech, Rakúska, Maďarska, alebo prídu ľudia, ktorí sú na návšteve v regióne a upúta ich naše podujatie a prídu nás pozrieť a podporiť," skonštatoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies