Majitelia futbalového klubu Manchester City rozširujú portfólio, kúpili už trinásty klub

NETKY.SK • 6 Máj 2023, 10:30 • 2 min
Majitelia futbalového klubu Manchester City rozširujú portfólio, kúpili už trinásty klub

MANCHESTER - Arabskí majitelia Manchestru City kúpili brazílsky prvoligový klub EC Bahia a svoje celosvetové portfólio tak rozšírili už o trinásty futbalový tím.

slovakia

left justify in out

Majitelia Manchestru City kúpili brazílsky prvoligový klub EC Bahia a svoje celosvetové portfólio rozšírili už o trinásty futbalový tím. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Spoločnosť City Football Group (CFG), ktorú vedie kráľovská rodina z Abú Zabí, sa stane majoritným vlastníkom Bahie. Od mesta Salvador odkúpila 90 percent akcií klubu. Šéf exekutívy CFG Ferran Soriano zdôraznil, že chce pomôcť ekonomickému rozvoju brazílskeho futbalu.

 

Bahia je tretí juhoamerický klub, ktorý vstúpil do CFG po uruguajskom Club Atletico Torque a bolívijskom Bolivare.

 

img

futbalový tím EC Bahia

 

Do portfólia spoločnosti patria aj kluby New York City FC, Melbourne City, Girona, Jokohama F. Marinos, S'-čchuan Ťiou-niou FC, Bombaj City FC, Lommel SK, Palermo FC a Troyes AC. Spolupracuje aj s Atleticom Venezuela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies