USA: V Montane sa vykoľajilo 25 vlakových vagónov; obete nehlásia

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 09:15 • 2 min
USA: V Montane sa vykoľajilo 25 vlakových vagónov; obete nehlásia

USA, MONTANA - Približne 25 vagónov sa vykoľajilo na severozápade amerického štátu Montana. Nehoda si nevyžiadala žiadne obete či zranených.

slovakia

left justify in out

Približne 25 vagónov sa vykoľajilo na severozápade amerického štátu Montana.  K nehode došlo ešte v nedeľu blízko mesta Paradise. Vlak údajne neniesol žiaden nebezpečný náklad. Nehoda si nevyžiadala žiadne obete či zranených. V pondelok o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AP. Niektoré z vykoľajených vagónov skončili v rieke Clark Fork, ktorá tečie popri trati.

 

Na miesto nehody boli vyslaní hasiči a prišli i zástupcovia železničnej spoločnosti Montana Rail Link, ktorá vlakové spojenie prevádzkovala. Montana Rail Link vyhlásila, že vlak neprevážal žiadne nebezpečné či toxické materiály. Dodala, že príčina vykoľajenia bude predmetom vyšetrovania. "Sme odhodlaní vyriešiť akékoľvek dôsledky tejto nehody. Na prvom mieste je bezpečnosť našich zamestnancov a verejnosti a porozumenie, prečo k vykoľajeniu došlo," uviedla železničná spoločnosť. Agentúra AP pripomína, že regionálne vlády a členovia Kongresu USA vyzývajú železničné spoločnosti, aby zaviedli opatrenia na zabránenie ďalším vykoľajeniam. Urobili tak po nehodách vlakov v štátoch Ohio a Minnesota, ktoré prevážali toxický náklad a vyžiadali si evakuáciu obyvateľov zo zasiahnutých oblastí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies