K Dušičkám pripravili v Trnave aj špeciálny autobus

NETKY.SK • 22 Október 2023, 08:00 • 2 min
K Dušičkám pripravili v Trnave aj špeciálny autobus

TRNAVA - Mimoriadnu autobusovú linku a predĺžené otváracie hodiny cintorínov zabezpečilo mesto Trnava pre nadchádzajúci Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna zberná linka číslo 25 z Kopánky cez Špačinskú, sídlisko Družba, železničnú stanicu, Hospodársku, Prednádražie a Študentskú na cintoríny na Ulici Terézie Vansovej a v Kamennom mlyne bude premávať iba 1. novembra a to v hodinových intervaloch. Keďže autobus prejde podstatnú časť mesta, jeho jazda na trase z koncových zastávok potrvá takmer hodinu a bude mať 29 zastávok. Linka supluje nedávno zrušenú linku číslo 13, ktorá k cintorínom premávala.

Cintoríny budú otvorené od 7.00 do 22.00 h od štvrtka 26. októbra do piatka 10. novembra. Radnica tradične očakáva zvýšenú návštevnosť, pre bezpečnosť posilní mestská polícia hliadky. "Upozorňujeme, že na parkovanie pri cintorínoch môžu návštevníci tak ako v predchádzajúce roky využiť len parkoviská a parkovacie plochy na to určené," uviedla hovorkyňa.

Mesto sa zároveň opätovne obracia na návštevníkov pietnych miest, aby zvážili použitie výzdoby hrobov z prírodných materiálov. "Ozdoby a sviečky z takýchto materiálov dokážeme odseparovať a nebudú zbytočne putovať na skládku. Sklenené kahance či svietniky môžeme používať opakovane, ich plastové a kovové časti je možné odseparovať do príslušného kontajnera. Živé kvety bez plastových obalov, stužiek a drôtikov, kvety z kvetináčov, burinu, lístie či konáriky môžeme vytriediť do nádoby na triedený odpad," doplnila Majtánová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Trnavský Hlas
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies