Spoločnosť Google predstavuje svoj prvý ohýbateľný smartfón

NETKY.SK • 6 Máj 2023, 09:30 • 2 min
Spoločnosť Google predstavuje svoj prvý ohýbateľný smartfón

MOUNTAIN VIEW - Spoločnosť Google potvrdila klebety o vývoji prvého ohýbateľného smartfónu tejto spoločnosti. Presné detaily a špecifikácie svojho prvého ohýbateľného smartfónu s názvom Pixel Fold predstaví počas podujatia Google I/O 2023.

slovakia

left justify in out

Google zatiaľ neodhalil žiadne špecifikácie zariadenia, iba krátke ukážkové video, ktoré ukazuje vonkajší displej v plnej veľkosti na telefóne, ktorý sa otvára podobne ako zariadenia Samsung Galaxy Z Fold. Panel fotoaparátu na zadnej strane je podobný ostatným zariadeniam Pixel, ale nevyčnieva tak výrazne, čo odráža to, čo sme videli v uniknutých marketingových materiáloch a dokonca aj v krátkom videu, ktoré si môžte pozrieť nižšie.

 

 

CNBC v apríli oznámilo, že Pixel Fold bude 5,8-palcový telefón, ktorý sa dá zložiť do 7,6-palcového tabletu. Údajne bude obsahovať procesor Google Tensor G2, bude vážiť niečo cez 283 gramov a bude mať najodolnejší ,,pánt" na ohýbaní. Cena sa zatiaľ odhaduje na 1 700 dolárov. Pre porovnanie, najnovší skladací Samsung, Z Fold 4, bol uvedený na trh s cenou 1 799 dolárov.

 

img

jedna z uniknutých fotografií Google Pixel Fold

 

Očakávali sme, že ho uvidíme už minulý rok, ale Fold sa v roku 2022 neobjavil na I/O a povesti o jeho spustení sa odvtedy vôbec nespomalili. Google sa zameral na to, aby naučil vývojárov Androidu, aby ich aplikácie fungovali na skladacích zariadeniach a väčších obrazovkách, čo sa môže ukáže budúci týždeň uvedením tohto zariadenia a aj nového tabletu Pixel. Stránka v obchode Google Store umožňuje záujemcom zaregistrovať sa pre viac informácií, keď bude oficiálne odhalený 10. mája. 

 

Ak sa chcete zaregistrovať aj vy, tak môžete prostredníctvom linku: https://store.google.com/intl/en/ideas/pixel-is-open/?utm_source=twitter&utm_medium=organic_social&utm_campaign=GS103223&utm_content=pixel-fold-CM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies