Aliancia NIE RAKOVINE pokračuje vo svojej tour. Návštevníkom bude vysvetľovať dôležitosť prevencie!

NETKY.SK • 29 August 2021, 14:06 • 2 min
Aliancia NIE RAKOVINE pokračuje vo svojej tour. Návštevníkom bude vysvetľovať dôležitosť prevencie!

V mesiacoch september a október príde za ľuďmi do mnohých miest Slovenska edukačný team pacientskej organizácie NIE RAKOVINE s názornou edukáciou o onkologickej prevencii NIE RAKOVINE TOUR.

slovakia

left justify in out

Návštevníci tour sa môžu stretnúť s maketou obrovského čreva, ženskej hrude – simulátorom nácviku pravidelného samovyšetrovania prsníko v–  a s fotostenou krásnej obrovskej motýlice. Každá návštevníčka sa bude môcť odfotiť s krásnymi motýlími krídlami – symbolom prevencie HPV vírusu. Novinkou bude nadrozmerná maketa pľúc.

 

Na cestách Slovenskom bude tím zdôrazňovať informácie a podporu skríningu karcinómu krčka maternice, ktorý by mala absolvovať každá žena od 23 rokov. Zároveň rodičom teenagerov pripomenú, aby nepremeškali očkovanie HPV, ktoré je v 12 roku života hradené z poistenia

 

"Na našej onko preventívnej tour názorne edukujeme aj o prevencii a včasnej detekcii vírusov HPV  ktoré, spôsobujú rakovinu krčka maternice, ďalej o včasnej a jednoduchej metóde odhalenia polypov v hrubom čreve, ženy si môžu vyskúšať praktický nácvik samovyšetrovania prsníkov na špeciálnom simulátore. Prinášame tak rodinám, mamám, ockom, deťom, starším i mladým ľuďom motiváciu a informácie, ako sa môžu zapojiť do onkologických skríningov prsníkov, hrubého čreva a krčka maternice aby ochránili svoje zdravie," píše sa v tlačovej správe. 

 

Na všetky otázky návštevníkom osobne odpovedia a všetko radi vysvetlila dobrovoľníci z radov vyliečených onkologických pacientov – členovia pacientskej aliancie NIE RAKOVINE, ktorým práve tieto vyšetrenia zachránili život.

 

PROGRAM osvetovej road show NIE RAKOVINE TOUR:

 

07.9. 2021 Podbrezová – Železiarne Podbrezová

09.9. 2021 Bratislava – OC CENTRAL

10.9. 2021 Bratislava – SPP 

11.9. 2021 Bratislava – AVION shopping park

16.9. 2021 Žilina – Dni zdravia

18.9. 2021 Trenčín – OC LAUGARÍCIO

28.10.2021 Banská Bystrica – OC EUROPA

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies