Vízia Európskej únie by mala byť dohodou všetkých štátov, tvrdí Fico

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 12:49 • 2 min
Vízia Európskej únie by mala byť dohodou všetkých štátov, tvrdí Fico

BRATISLAVA - Ďalšiu víziu Európskej únie treba podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ponúknuť za účasti všetkých jej členských štátov.

slovakia

left justify in out

Rozbehnutie rozhovorov o jej budúcnosti po britskom referende na úrovni šiestich zakladajúcich štátov označil v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike za chybu.

 

"Nie je možné zase len medzi veľkými krajinami dohodnúť čosi a potom to položiť na stôl a poďme o tom rokovať. Predstava o tom, čo ponúknuť verejnosti, musí byť výsledkom veľmi ťažkej diskusie všetkých 27 členských štátov, ktoré zostávajú v Európskej únii. Ak opäť niekto príde a povie, že ideme ponúknuť Európanom to, čo sme ponúkali doteraz, tak definitívne prehráme," povedal Fico.

 

Výsledok britského referenda o odchode z EÚ nevníma ako tragédiu, ale ako tvrdú realitu a reakciu Britov na európsku politiku. "Skôr si musí EÚ odpovedať, čo sa udialo, čo bolo zle," poznamenal. Treba preto podľa jeho slov začať hovoriť o tom, čo sa ponúkne obyvateľom EÚ. Avizoval, že v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ chce začať procedúru neformálnych rokovaní o budúcnosti únie.

 

Fico poukázal, že ľudia majú evidentne problém nielen s migračnou, ale aj hospodárskou politikou únie. Z britského referenda sa treba preto poučiť, aby sa situácia nezopakovala aj v iných krajinách, upozornil. Myslí si, že väčšou hrozbou by bol odchod krajiny, ktorá je aj súčasťou eurozóny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies