AKTUALIZOVANÉ Za nútený sobáš maloletej dcéry mal otec dostať 3000 eur

NETKY.SK • 21 Január 2019, 15:16 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Za nútený sobáš maloletej dcéry mal otec dostať 3000 eur

BRATISLAVA - Otec maloletého dievčaťa mal dostať za nútený sobáš svojej dcéry 3000 eur. V tejto súvislosti už vyšetrovateľ predložil návrh na obžalobu voči trom občanom Slovenskej republiky za zločin obchodovania s ľuďmi. Hrozí im trest odňatia slobody ne sedem až 12 rokov.

slovakia

left justify in out

"Tomáš odovzdal svoju maloletú dcéru v roku 2017 v okrese Komárno ďalším obvineným osobám na účel núteného sobáša. Sobáš sa uskutočnil medzi maloletou dcérou a maloletým chlapcom," informovala polícia na sociálnej sieti. Doplnila, že maloletá sa musela presťahovať do spoločnej domácnosti a žiť spoločne s maloletým.

 

V domácnosti u obvinených musela podľa polície pomáhať s upratovaním a so starostlivosťou o ďalšie deti. Domácnosť nemohla opustiť a keď sa chcela vrátiť domov, zabránili jej v tom bitkou. Polícia doplnila, že s maloletým "manželom" musela pod hrozbou násilia a bitky viesť riadny "manželský život". 

 

Pre citlivosť prípadu a v záujme ochrany maloletých pod 15 rokov polícia bližšie informácie k prípadu neposkytla. Návrh na obžalobu predložil vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície.

 


Dievča podľa polície muselo v domácnosti obvinených pomáhať s upratovaním a so starostlivosťou o ďalšie maloleté deti žijúce s nimi v spoločnej domácnosti. Zároveň nemohla túto domácnosť opustiť, keď sa chcela vrátiť domov, zbili ju. "S maloletým manželom musela pod hrozbou násilia a bitky viesť riadny manželský život," uvádza polícia.

Obvineným po dokázaní viny hrozí väzenie na sedem až 12 rokov. "Pre citlivosť prípadu a ochranu maloletých osôb nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie," dodala polícia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona