Vlhová líderkou 1. kola obrovského slalomu v Kranjskej Gore

NETKY.SK • 15 Február 2020, 10:45 • 2 min
Vlhová líderkou 1. kola obrovského slalomu v Kranjskej Gore

KRANJSKA GORA - Slovenka Petra Vlhová je líderkou 1. kola obrovského slalomu v slovinskej Kranjskej Gore v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok.

slovakia

left justify in out

Vlhová vedie s náskokom

Z celkového počtu 57 pretekárok na štarte už má prvé kolo za sebou dvadsať najlepších a je len malá pravdepodobnosť, aby ju ešte niekto predstihol. Vlhová vedie s náskokom 24 stotín pred Novozélanďankou Alice Robinsonovou a 77 stotín pred domácou Metou Hrovatovou. Talianska favoritka Federica Brignoneová je šiesta s odstupom 94 stotín, líderka Svetového pohára Američanka Mikaela Shiffrinová súťažný víkend v Kranjskej Gore vynecháva.

Vlhová sa na trati so 42 bránkami a prevýšením 335 m postupne zlepšovala. Na tvrdej ľadovej trati skvelým spôsobom zvládla aj náročnú zatočenú pasáž, ktorá nasledovala po prejazdovej bránke na začiatku cieľového svahu. Umne tam pribrzdila a na rozdiel od väčšiny konkurentiek nestratila stotinky, ale ešte získala.


img

 

"Prišlo sme veľa fanúšikov a ďakujem im za podporu. Chcela som ísť rýchlo, čo sa mi aj podarilo. Vrchná časť však nebola dobrá, aj podľa medzičasu som bola pomalšia, musím sa pozrieť, kde som tam stratila a vylepšiť to. Dolná pasáž už bola dobrá. Mám nové lyže, skúšala som ich už na tréningu a išlo sa mi s nimi super, tak sme si povedali, že ich použijeme a spravili sme dobre. Pred druhým kolom musím spraviť dobrú obhliadku trate a ísť do toho naplno," povedala Vlhová pre RTVS.


Šiesty obrovský slalom žien v tejto sezóne pokračuje pretekárkami s nižšími štartovnými číslami.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kranjska Gora (Slovin.) - sobota:

Obrovský slalom žien - 1. kolo /po odjazdení 20 pretekárok/: 1. Petra Vlhová (SR) 57,46 s, 2. Alice Robinsonová (N. Zél.) +0,24 s, 3. Meta Hrovatová (Slovin.) +0,77, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,86, 5. Marta Bassinová (Tal.) +0,89



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona