Medvedev: „NATO i Ukrajina pre nás znamenajú veľkú hrozbu."

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 12:21 • 2 min
Medvedev: „NATO i Ukrajina pre nás znamenajú veľkú hrozbu."

MOSKVA - Podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev sa vo svojom prejave venoval téme Krymu.

slovakia

left justify in out

Najprv agentúra Reuters informovala o vyjadrení člena ukrajinskej vojenskej rozviedky Vadyma Skibickyého, v ktorom uviedol, že Krym by sa mohol stať terčom amerických salvových raketometov HIMARS, ktoré Kyjev nedávno rozmiestnil na boj proti ruským inváznym silám.

 

V rozhovore pre ukrajinskú televíziu Skibickyj povedal, že Moskva na ukrajinské územie útočí z Krymu a Čierneho mora, a preto sú to opodstatnené vojenské ciele. Pripomenul, že väčšina sveta považuje Krym za súčasť ukrajinského územia. Rusko anektovalo Krymský polostrov po referende, ktoré sa tam uskutočnilo v marci 2014.

 

Prečítajte si aj: Čakali na seba dvadsať rokov, aby sa teraz tajne vzali! O ktorý známy pár ide?

 

img

 

Odpoveď na toto vyhlásenie ukrajinskej strany na seba nenechala dlho čakať. Podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev uviedol: 

 

 „Ak sa ktorýkoľvek štát, či už Ukrajina alebo členské krajiny NATO domnieva, že Krym nie je ruský, potom je to pre nás systémová hrozba,“ povedal Medvedev ruským veteránom z druhej svetovej vojny. „Ide o priamu a výslovnú hrozbu, najmä vzhľadom na to, čo sa stalo na Kryme. Krym sa vrátil k Rusku,“ povedal Medvedev. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Tony Blair: „Usporiadanie sveta, tak ako ho poznáme, končí." Prečo si to myslí?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies